Pasta zonder koolhydraten geintroduceerd op de Nederlandse markt

donderdag 15 oktober 2015 11:26 Binnenland

Dit is een origineel bericht van Nutri-Dynamics Health Products B.V.

Vanaf nu is er een pasta verkrijgbaar op de Nederlandse markt die volledig vrij is van koolhydraten. In tegenstelling tot gewone pasta is deze koolhydraatvrije pasta niet gemaakt van tarwemeel maar van meel uit de wortel van de Aziatische konjac plant. Hierdoor is het product geschikt voor diabetici en voor mensen die een glutenvrij, cholesterolverlagend, caloriearm of koolhydraatarm dieet volgen.

De konjac wortel is rijk aan glucomannan vezels. Deze helpen bij het verminderen van overgewicht en zijn goed voor het cholesterolgehalte. De positieve werking van glucomannan vezels is wetenschappelijk aangetoond en bevestigd door de Europese Autoriteit van Voedselveiligheid (EFSA). De konjac wortel is tevens vrij van koolhydraten, vet en gluten, en bevat nauwelijks calorieen. Hierdoor bevat de pasta die gemaakt is van konjac meel ook geen koolhydraten, vet en gluten en slechts negen calorieen per honderd gram. Dat is ruim negentig procent minder calorieen dan reguliere pasta.

Waar deze koolhydraatvrije pasta voorheen nog alleen in gezondheidswinkels te koop was, is het sinds kort onder merknamen als Slim Pasta en Zero Pasta te koop bij grotere retailers zoals Jumbo en Action.