Geslaagde clinic rolstoelbadminton in Nieuw Vennep

geplaatst op 15 oktober 2015

Sportservice Haarlemmermeer, Badmintonvereniging Nieuw-Vennep en Bondscoach Aangepast Badminton Annie van Daal hebben op 30 september jl. een clinic rolstoelbadminton georganiseerd in Nieuw Vennep. Onder leiding van Annie van Daal en rolstoelbadmintonners Jordy Brouwer von Gonzenbach en Tim Quartel kregen de aanwezigen les in slagtechnieken en de regels omtrent rolstoelbadminton.

Rolstoelbadminton

De clinic is opgezet om te onderzoeken of er animo is voor een groep rolstoelbadmintonners bij de badmintonvereniging. Er waren zo'n 6 geinteresseerden die, al dan niet in hun eigen sportrolstoel, de baan op gingen om rolstoelbadminton te ervaren. Voordat de badmintonners zelf de baan op gingen, kregen ze een demonstratie te zien met verschillende technieken en manoeuvres. Jordy en Tim, beiden spelers in het Nederlands Rolstoelbadmintonteam, verzorgden de demonstratie en gaven tips aan de deelnemers. Na de demonstratie mochten de deelnemers zelf de baan op om de sport uit te proberen onder begeleiding van het drietal.

De clinic was een succes en de badmintonvereniging heeft aangegeven dat ze graag meer rolstoelbadmintonners willen verwelkomen. Op woensdagavond van 19.15 tot 22.00 uur kunnen zowel "rollers" als staande spelers de baan op in sporthal de Estafette in Nieuw Vennep.

Wheels2Sport

Om goed een rolstoelsport te kunnen beoefenen is doorgaans een sportrolstoel nodig. Omdat er verschillende types en merken zijn en deze stoelen vaak aan verschillende eisen moeten voldoen, is het soms lastig om tot een goede keus te komen. Wheels2Sport is een uitleenservice, waar mensen met een beperking op een laagdrempelige manier gebruik kunnen maken van sportvoorzieningen. De sporter krijgt advies over het sportmiddel en het gebruik hier van. Klik hier voor meer informatie over Wheels2Sport.