CIDI doet aangifte tegen oproep tot geweld tegen Israelische toeristen in Nederland

in Nederland / door Guy Muller / op 15/10/2015 om 15:31 / Tags: CIDI

Het Centrum Informatie en Documentatie Israel (CIDI) doet aangifte tegen Youness Ouaali, die op Facebook een oproep plaatste om Israelische toeristen in Nederland "total loss te slaan". Hij schreef: "Is het misschien een goed idee om toeristen uit Israel (kinderen niet) vanaf vandaag in Nederland total loss te slaan? Wie niet luisteren wil moet maar voelen, genoeg is genoeg!!! Tijd om een duidelijke signaal af te geven vind ik."

CIDI is van mening dat deze uitspraken oproepen tot gewelddadigheden tegen Israeli's hier in Nederland. Gewelddadigheden in het Midden-Oosten mogen nimmer een rechtvaardiging zijn voor geweld hier in Nederland.

Er zijn dagelijks steekpartijen in Israel. Gisteren werd in een demonstratie op het Binnenhof opgeroepen tot "solidariteit met de Palestijnse intifada", vandaag is er deze oproep.

Het geweld moet niet naar Nederland overslaan. CIDI acht het daarom van groot belang dat Ouaali wordt opgespoord, met spoed wordt voorgeleid en zich moet verantwoorden voor de rechter. Zijn opruiende teksten dienen direct verwijderd te worden.