Regeling Seed Capital bestaat 10 jaar

Gepubliceerd op: 15 oktober 2015 | Gewijzigd op: 15 oktober 2015

Dit jaar viert de regeling Seed Capital haar 10-jarig jubileum. Al 10 jaar financiert het ministerie van Economische Zaken met veel succes investeringsfondsen gericht op technostarters.

In de afgelopen 10 jaar is ongeveer 200 miljoen euro aan risicokapitaal toegekend aan 55 investeringsfondsen. Via de regeling Seed Capital verstrekt het ministerie kapitaal aan investeringsfondsen die met risicokapitaal investeren in innovatieve ondernemers op technologisch en creatief gebied. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) voert de regeling uit.

Toename aantal aanvragen

In 2015 werd in totaal EUR 24 miljoen verstrekt aan investeringsfondsen. In 2014 was dat EUR 22 miljoen. Sinds 2012 is het aantal vragen toegenomen. Inmiddels zijn meer dan 280 investeringen gerealiseerd in Nederlandse technostarters.

Viering van het jubileum

Later dit jaar vindt een evenement plaats om het 10-jarig jubileum van de Seed Capital regeling te vieren en vooruit te kijken naar de komende jaren. Bij dit evenement zullen internationale ondernemers en investeerders hun ervaringen delen.