Sporthal 't Spant in Bladel niet geschikt voor noodopvang vluchtelin..


Omdat de instroom van vluchtelingen erg groot is, is gemeenten gevraagd mee te werken aan onder andere (tijdelijke) noodopvang van vluchtelingen.

Uiteraard voelt ook het gemeentebestuur van Bladel een grote verantwoordelijkheid voor deze mensen in nood. Daarom zijn de mogelijkheden voor noodopvang in sporthal 't Spant in Bladel onderzocht. Deze sporthal voldoet niet aan de voorwaarden voor noodopvang die zijn opgesteld door het Centraal
Orgaan opvang Asielzoekers. Dat betekent dat er vooralsnog geen groepen vluchtelingen worden gehuisvest in sporthal 't Spant in Bladel.

Huisvesting vergunninghouders

Een opdracht die gemeente al had, is de huisvesting van mensen met een verblijfsvergunning. Jaarlijks krijgen gemeenten een bepaald aantal vergunninghouders toebedeeld. Het gaat daarbij om mensen die asiel hebben aangevraagd, alle procedures hebben doorlopen en een vergunning hebben gekregen
om in Nederland te wonen. Voor de gemeente Bladel betekent dit dat in 2015 aan 44 personen een woning moet worden aangeboden. Hier blijft de gemeente zich natuurlijk voor inzetten.