Parkeerverlichting voorkomt ongelukken


Parkeerverlichting voorkomt ongelukken

Laatste update:
16-10-2015 | 13:24

Ouderkerk aan den IJssel - De politie gaat binnenkort controleren op het onverlicht parkeren op de IJsseldijk. Afgelopen dagen heeft zij meerdere klachten ontvangen over het onverlicht parkeren van voertuigen langs de IJsseldijk.

Het onverlicht parkeren in de avond of nacht kan gevaarlijke situaties opleveren, zeker in gevallen van regen of mist. Overige weggebruikers zien dergelijke voertuigen pas op het laatste moment waardoor er onverwachte uitwijkmanoeuvres nodig zijn.

De politie wil de eigenaren/ gebruikers van bedoelde voertuigen er op attenderen dat deze vorm van parkeren/ stilstaan niet is toegestaan, ook niet als een voertuig of aanhangwagen onder een lichtmast stilstaat. Een boete voor een dergelijke overtreding bedraagt 90 euro.

Gebruik parkeerverlichting
Eigenaren/gebruikers van deze voertuigen kunnen een hoop leed maar ook een boete voorkomen door de parkeerverlichting te gebruiken danwel losse verlichting in of aan het voertuig aan te brengen. De politie gaat op korte termijn verbaliserend optreden tegen overtreders.

Advies aan wandelaars
Tevens wil de politie wandelaars verzoeken om zich te realiseren dat ook zij in het donker zeer slecht zichtbaar zijn op deze wegen indien er geen gebruik gemaakt wordt van reflecterende kleding of draagbare verlichting.