Ministerraad van 16 oktober 2015


Door Sarah Delafortrie, Christophe Springael
Gepubliceerd op 16/10/2015

De ministerraad vergaderde op vrijdag 16 oktober 2015 in de Wetstraat 16 onder het voorzitterschap van eerste minister Charles Michel.

De ministerraad nam de volgende beslissingen:



* Voorontwerp van wet houdende wijzigingen van het strafrecht en de strafvordering en houdende diverse bepalingen inzake justitie - tweede lezing

De ministerraad keurt in tweede lezing een voorontwerp van wet goed dat het strafrecht en de strafvordering wijzigt. Het voorontwerp werd aangepast na het advies van de Raad van State en het advies van de Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer.

* Dossiers inzake Regie der Gebouwen (Genk en Ninove)

De ministerraad keurt op voorstel van de minister bevoegd voor de Regie der Gebouwen Jan Jambon twee dossiers goed inzake Regie der Gebouwen.

* Verzamelen en bewaren van gegevens in de elektronische communicatiesector

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Justitie Koen Geens het voorontwerp van wet goed over het verzamelen en bewaren van de gegevens in de elektronische communicatiesector.

* Verdere uitvoering Europese verplichtingen inzake justitie

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Justitie Koen Geens een voorontwerp van wet goed tot verdere uitvoering van de Europese verplichtingen op het vlak van seksuele uitbuiting van kinderen, kinderpornografie, mensenhandel en hulpverlening bij illegale binnenkomst, illegale
doortocht en illegaal verblijf.

* Schikking tussen Belgische overheid en operatoren Base en Mobistar

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Justitie Koen Geens een schikking met de telecom-operatoren Base en Mobistar goed na dagvaarding van de Belgische Staat.

* Hulpverleningszones: de verdeelsleutel van de stemmen in de raad van de hulpverleningszone

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken Jan Jambon een ontwerp van koninklijk besluit goed over de berekening van het aantal stemmen waarover een zoneraadslid beschikt in de raad van de hulpverleningszone.

* Rechtzetting van kadastrale gegevens in het kader van de overdracht van Staatsgebouwen aan gemeenschappen en gewesten

De ministerraad keurt op voorstel van de minister bevoegd voor de Regie der Gebouwen Jan Jambon twee ontwerpen van koninklijke besluiten goed tot rechtzetting van de kadastrale gegevens van percelen of gebouwen die overgedragen zijn van de Staat aan de gemeenschappen en de gewesten, in het
kader van de uitvoering van de Lambermontakkoorden, de zesde staatshervorming en vroegere akkoorden.

* Overheidsopdracht voor berging van het schip Flinterstar

De ministerraad keurt op voorstel van staatssecretaris voor Bestrijding van de sociale fraude, Privacy en Noordzee Bart Tommelein een overheidsopdracht goed voor de berging van het schip Flinterstar.

* Verlaagd btw-tarief voor de bouw van scholen

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Financien Johan Van Overtveldt een ontwerp van koninklijk besluit goed dat de invoering van een verlaagd btw-tarief van 6 % beoogt voor de schoolgebouwen.

Termen:

* Ministerraad

Bron
RSS

Logo of 'FOD Kanselarij van de Eerste Minister - Algemene Directie Externe Communicatie' FOD Kanselarij van de Eerste Minister - Algemene Directie Externe Communicatie
Wetstraat 16
1000 Brussel
Belgie
+32 2 287 41 07 +32 2 287 41 92
http://www.presscenter.org

Contacten

Sarah DelafortrieSarah Delafortrie
Communicatieattache
Wetstraat 16, 1000 Brussel, Belgium
+ 32 2 287 41 07
+ 32 486 357 888
vCard downloaden
Christophe SpringaelChristophe Springael
Communicatieattache
Wetstraat 16, 1000 Brussel, Belgium
+32 2 287 41 92
+32 477 59 14 37
vCard downloaden