Den Haag opent eerste webwinkel mantelzorgers

15 oktober 2015

Morgen (vrijdag) om 12.00 uur wordt de eerste webwinkel voor mantelzorgers geopend! In de webwinkel kunnen mantelzorgers en andere zorgvrijwilligers een cadeau uitzoeken. Op aandringen van het CDA Den Haag heeft de gemeente geld vrij gemaakt voor het complimenteren van mantelzorgers.

In de webwinkel kan de vrijwilliger of de mantelzorger zijn of haar eigen keuze maken voor een product of dienst, te gebruiken bij bedrijven en organisaties in Den Haag. Te denken valt bijvoorbeeld aan vrijkaartjes voor een attractie of een wellnessbehandeling. Dit jaar geeft de gemeente 13.000 mantelzorgers en 12.500 vrijwilligers een cadeautje.

CDA-woordvoerder Zorg Mohamed Mahawat Khan is blij met de webshop voor mantelzorgers: `'Vanaf begin dit jaar is het Rijk gestopt met het uitkeren van het Mantelzorgcompliment, een jaarlijks bedrag voor mensen die belangeloos de zorg van een familielid, partner, vriend of kennis op zich nemen. Juist door de landelijke bezuinigingen in de zorg wordt er een groter beroep gedaan op mantelzorgers en zijn zij van een nog grotere onschatbare waarde voor onze Haagse samenleving. Het CDA heeft zich er daarom hard voor gemaakt dat de gemeente geld uittrekt om de grote waardering voor onze Haagse mantelzorger en andere zorgvrijwilligers te blijven tonen. Dit wordt nu gedaan op een moderne manier met voor ieder wat wils in de webwinkel.''

Mobiele huiskamer

Vanaf morgen rijdt de gemeente ook met een mobiele huiskamer door de stad om zoveel mogelijk mantelzorgers te waarderen voor hun inzet. De huiskamer staat symbool voor de 85.000 Haagse huiskamers waarin elke dag mensen worden verzorgd door hun buurman, vriend of familielid. De tour maakt net als de webshop deel uit van de campagne `U heeft het verdiend' waarmee de gemeente wil laten zien hoe bijzonder de inzet en steun van mantelzorgers is.