FEADSHIP nieuw lid MARIN Stakeholders Association

vrijdag 16 oktober 2015 08:52 Binnenland

Dit is een origineel bericht van MARIN Maritiem Research Instituut Nederland

Vanaf deze week is jachtbouwer FEADSHIP lid van de MARIN Stakeholders Association (MSA). In het kantoor van De Voogt Naval Architects in Haarlem tekenden directeuren Otwin Guenther (De Voogt) en Bas Buchner (MARIN) de contracten hiervoor in het bijzijn van MARIN Raad van Toezicht voorzitter Sjef van Dooremalen. Van Dooremalen: "De MSA is een unieke vorm van samenwerking tussen een kennisinstituut en het bedrijfsleven die alleen maar bij MARIN bestaat. Het geeft de sterke band aan tussen MARIN en de sector. We zijn blij dat daar nu ook een belangrijke Nederlandse jachtbouwer als FEADSHIP aan meedoet."

De MSA werd in 2003 opgericht om de band tussen MARIN en de maritieme sector te versterken. Vanaf dat moment vormen de twaalf bedrijven (en de gemeente Wageningen) een garantiefonds voor het instituut. Ze doen ook actief mee in de MARIN adviesraad die naast de MSA leden bestaat uit wetenschappers en overheidsvertegenwoordigers (Defensie, I&M en EZ). De MARIN Adviesraad geeft richting aan het onderzoek bij MARIN, zodat dit optimaal is afgestemd met de behoeften van de maritieme sector.

MARIN directeur Bas Buchner: "We werken al heel intensief voor de werven van Feadship, maar dit richt de samenwerking ook op de lange termijn. De inbreng van deze belangrijke Nederlandse jachtbouwer in onze Adviesraad is essentieel voor de richting van ons onderzoek. We hopen zo als MARIN ook een bijdrage te leveren aan de successen van deze innovatie sector."

De Voogt directeur Otwin Guenther: "De stap past in onze strategie om ons als Feadship te onderscheiden op het vlak van technologische voorsprong. Daarvoor is een intensieve samenwerking met een kennisinstelling als MARIN essentieel. Wij dragen graag bij aan de richting van het onderzoek en de lange termijn stabiliteit van het MARIN. Die zijn nodig om ons als land en bedrijf internationaal te onderscheiden in deze competitieve markt."

Feadship: Als oer-Nederlands bedrijf, met een rijke historie die teruggaat tot 1849, wordt Feadship beschouwd als de absolute top op het gebied van custom-built superyachts. Of het nu gaat om ontwerp, techniek of constructie: het fenomenale vakmanschap verheft Feadships stuk voor stuk tot benchmark in de industrie. Deze onovertroffen superjachten worden gebouwd in nauw overleg met de eigenaren. Het is een investering in een uitzonderlijke samenwerking die zich over vele jaren terugbetaalt in puur plezier en uitmuntende verkoopwaarde. Eigenschappen die maken dat Feadship ook exclusief voor haar jachten charter- en refitdiensten aanbiedt.

Het Maritiem Research Instituut Nederland (MARIN) richt zich sinds 1932 op het schoner, slimmer en veiliger maken van schepen met haar testfaciliteiten, simulatoren, berekeningen, metingen en adviezen. MARIN is gevestigd in Wageningen en is het grootste onafhankelijke maritieme research instituut ter wereld (375 mensen). De huidige leden van de MARIN Stakeholders Association zijn Royal IHC, Damen Shipyards, A.P. Mller-Maersk, Shell, Heerema Marine Contractors, Bluewater Energy Services, SBM Offshore, Waertsilae Netherlands, Wagenborg Shipping, Imtech Marine & offshore, Huisman Equipment, Boskalis, Gemeente Wageningen.