Brandweer beperkt brand opslagloods


* Homepage VRH
* Besloten delen
* Persbericht

Brandweer beperkt brand opslagloods

17 oktober 2015 - Westland (De Lier)

Vanmorgen is rond kwart over een, door nog onbekende oorzaak, brand ontstaan in een opslagloods annex caravanstalling nabij de jachthaven aan de Laan van Adrichem. Er deden zich daarbij geen persoonlijke ongelukken voor.

Vanmorgen ontving de regionale alarmcentrale verschillende meldingen van omwonenden over rookontwikkeling in een loods in de nabijheid van de jachthaven van De Lier.

Bij aankomst van de eerste brandweerwagen bleek er sprake van brand in de loods en in een naast de loods opgeslagen schip. Hierop werd meteen opgeschaald en zijn meerdere brandweereenheden ter plaatse gekomen.

De brandweer heeft de brand kunnen beperken tot een deel van de loods en heeft zo voorkomen dat het vuur de in de loods gestalde caravans heeft kunnen bereiken.Tegelijkertijd werd ook de brand in het schip geblust. Rond drie uur was de situatie onder controle.

Tijdens de brand is asbestverdachtmateriaal uit het dak van de loods vrijgekomen. Uit een eerste inspectie door personeel van de gemeente Westland en de brandweer is gebleken dat het materiaal in de directe omgeving van de loods terecht is gekomen en derhalve geen gevaar voor omwonenden vormt.

De brandweer heeft het terrein in overleg met de gemeente Westland en de eigenaar afgesloten. Een gespecialiseerd bedrijf zal morgen nader oorzaak doen naar de aard van het materiaal. Aan de hand van de uitkomst van het onderzoek zal de gemeente Westland in overleg met de eigenaar en de
verzekeraar verdere maatregelen treffen in casu het vrijgekomen materiaal verwijderen.









Salvage
Om de gedupeerden verder te helpen is de Stichting Salvage gekomen. Stichting Salvage is er om betrokkenen persoonlijke hulp te bieden en de schade zo veel mogelijk te beperken. Meer informatie over Stichting Salvage is te vinden op de website www.stichtingsalvage.nl.


Meldtijd
01:18
Ingezet personeel
20
Ingezette voertuigen
8

Nadere informatie over dit bericht
Naam woordvoerder
Berry Wasmus
E-mailadres
Pers@vrh.nl
Telefoon
06-55301656

Zeven dagen per week, 24 uur per dag, staat de VRH paraat voor de veiligheid van de burgers.
Brandweer Haaglanden, de MKA (Meldkamer Ambulancezorg) en GHOR werken multidisciplinair samen met de negen gemeenten uit de regio: niet alleen om samen op te kunnen treden als het nodig is, maar ook om samen de voorbereidingen te treffen om rampen of grote incidenten te voorkomen en te
bestrijden.
VRH

Ik wil

* Deze pagina printen
* RSS[IMG]