Overval op woning Schroeweg


Overval op woning Schroeweg

Laatste update:
17-10-2015 | 10:19

Woordvoering:
Zeeland-West-Brabant - mediadesk West

Oost-Souburg - De bewoners van een woning aan de Schroeweg zijn vrijdagavond 16 oktober overvallen. Ze werden rond halftien door twee mannen bij het pand opgewacht. De daders gingen er vandoor met een nog onbekend geldbedrag.

Toen de melding bij de politie binnen kwam werd er direct groot opgeschaald. Verschillende eenheden maakten een zoekslag in de omgeving. De technische recherche heeft in en rond de woning sporenonderzoek gedaan. Daarbij werd ook een speurhond ingezet. Van de daders ontbreekt nog ieder spoor.
De bewoners bleven ongedeerd, maar geschrokken achter. De twee overvallers hebben vermoedelijk hulp gehad van een derde handlanger die hen na de overval met een auto bij de woning heeft opgepikt.



Getuigen

De politie is op zoek naar getuigen van deze brutale overval. Gezien de locatie hebben de overvallers gebruik gemaakt van een auto. Deze zal zich tijdens de overval ergens moeten hebben opgehouden. De politie is met name op zoek naar getuigen die vrijdagavond tussen zeven en tien uur 's
avonds over de Schroeweg zijn gekomen.



Schroeweg

De Schroeweg is een polderweg die bijna evenwijdig loopt aan de A58. Hij vormt de verbinding tussen Oost-Souburg en de woonboulevard Mortiere in Middelburg. Het is bekend dat de Schroeweg een favoriete route is voor ruiters, joggers en fietsers. Een stilstaande, langzaam rijdende of
anderszins verdacht voertuig moet opgevallen zijn.



Contact

Mocht u kort voor of kort na de overval op de Schroeweg of in de omgeving verdachte personen of een verdacht voertuig hebben gezien, neem dan contact op met de politie. Dat kan via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan 0800-7000.