Bouwen aan Borger


zaterdag 17 oktober 2015

Op koers

Luchtfoto rotonde Borger Klik om te vergroten

En toen werd het herfst. Na een lange en mooie nazomer, waar we niet alleen van genoten maar ook van profiteerden wat de werkzaamheden betrof, is het nu tijd voor vallende bladeren en regenachtige taferelen. Gelukkig lopen we met de nieuwe rotonde in Borger op koers.

Middencirkel rond

Het werk aan de middencirkel van de rotonde is rond. De groenstroken zijn aangelegd en de natuurstenen bestrating ligt op zijn plek. Voor wie goed kijkt, zijn de contouren van de rijstroken al zichtbaar. De bandenlijnen zijn daarvoor uitgelegd en eind volgende week kan het asfalt worden
gedraaid. De rotonde wordt daarna in zijn geheel afgemaakt, inclusief bebording en belijning. De bypass wordt daarna opgeheven en opgeruimd.

Verkeerslichten op de rotonde

De rotonde is dan straks wel helemaal af, toch gaat hij nog maar voor de helft open. We gaan namelijk meteen door met de af- en aanritten van en naar de rotonde. Een week lang zal daarom alle verkeer over de noordelijke helft rijden, waarbij we met verkeerslichten werken om het verkeer uit
beide richtingen over dezelfde rijbaan te geleiden. Ondertussen werken we aan de zuidelijke toerit naar de rotonde. De week daarna doen we dat precies andersom. Halverwege november gaat de rotonde in werking zoals een rotonde bedoeld is.

Feest voor het dorp

Over iets meer dan een week is het feest in Borger. Feest voor alle inwoners, jong en oud. Van vrijdag 23 oktober tot en met zondag 25 oktober laten de ondernemers in Borger in samenwerking met de gemeente zien waar het plein in het centrum voor bedoeld is: feest, gezelligheid, samenzijn,
sfeer, ruimte en beleving. Burgemeester Jan Seton komt het plein officieel openen, en zoekt het daarvoor buiten de feesttent hogerop.

Is u iets opgevallen of hebt u een vraag of opmerking over de werkzaamheden in Borger? We vinden het prettig dat van u te horen. Stuur uw bericht naar info@bouwenaanborger.nl. Of spreek ons even aan, tijdens het dorpsfeest volgende week. Graag tot ziens in Borger!





Nieuwsberichten