Cocaine en belastingschuld bij verkeerscontrole


Cocaine en belastingschuld bij verkeerscontrole

Laatste update:
17-10-2015 | 20:53

Woordvoering:
Landelijke eenheid

Arnhem, Duiven - Samenwerkende opsporingsdiensten hebben in de nacht van vrijdag 16 op zaterdag 17 oktober op de rijksweg A12 ter hoogte van Arnhem en Duiven een verkeerscontrole gehouden. Zij controleerden 368 personenauto's en 13 vrachtauto's. Twee verdachten zijn aangehouden voor het bezit
van cocaine. Een automobilist had te veel alcohol gedronken. Naast de bekeuring kreeg hij een rijverbod opgelegd en werd zijn rijbewijzen ingevorderd.

De twee aangehouden personen bevonden zich in een huurauto waarin de politie vijf wikkels cocaine aantrof. Beiden werden ter voorgeleiding en insluiting overgebracht naar het bureau Arnhem. Bij de insluitingsfouillering werden in de onderbroek van een van de verdachten nog eens 50 wikkels met
cocaine aangetroffen. De auto is in beslag genomen. Meerdere telefoons die beiden bij zich hadden werden eveneens veilig gesteld. Recherche doet verder onderzoek.

Openstaande boetes

De parketpolitie inde 354 euro aan openstaande boetes en betekende een vonnis.

Belastingschulden

Uit diverse hits van de ANPR is door de belastingdienst voor 90.000 euro aan invorderbare schuld getraceerd. Hiervan is ruim 10.000 euro direct geind.Op 35 voertuigen is beslag gelegd en negen auto's zijn daadwerkelijk afgevoerd.

Overige overtredingen

In totaal is vier keer proces-verbaal opgemaakt voor verkeersovertredingen. Onder andere voor het rijden onder invloed. In het kader van de politie-acties voor een betere CAO is 24 keer gewaarschuwd voor lichte overtredingen.

Samenwerkende opsporingsdiensten

Aan deze gezamenlijke controles werkten ongeveer 90 medewerkers mee van onder meer de Politie, Koninklijke Marechaussee, Openbaar Ministerie, Parketpolitie, Permanent Autoteam, Drugs Expertise Nederland, Douane, Belastingdienst en Polizeipraesidium Duesseldorf.