Muzikale voorstelling Peter en de Wolf in Museum Speelklok

Muzikaal sprookje voor het hele gezin in de herfstvakantie

persbericht

Muzikale voorstelling Peter en de Wolf in Museum Speelklok

Tijdens de herfstvakantie, 17 t/m 25 oktober, kan iedereen dagelijks het muzikale avontuur van ‘Peter en de Wolf’ in Museum Speelklok te Utrecht beleven. Het interactieve sprookje vertelt het spannende verhaal van de avonturen van de jonge Peter en de grote grijze wolf.

Want wat moet je doen als de wolf een eend heeft ingeslikt? Daar weet de dappere Peter wel raad mee. Maar wat moet je doen als een dansorgel een heel orkest heeft ingeslikt?! Het klinkt misschien onwaarschijnlijk, maar de reusachtige dansorgels van Museum Speelklok hebben een heel orkest in hun buik. Strijkend, blazend, toeterend en trommelend zetten dansorgel de Mortier en kermisorgel de Schuyt het bekende sprookje van Prokofjev in een totaal nieuw daglicht. En een heus orkest kan natuurlijk niet zonder dirigent. Theatermaker Kim Arnold neemt iedereen mee op dit spannende avontuur.

Wanneer: 17 t/m 25 oktober

Tijdstip: 14.15 uur

Entree: toeslag bovenop entreeprijs is €4

duur: ± 50 minuten

Leeftijd: van 6 tot 106 jaar

Online tickets verkrijgbaar via www.museumspeelklok.nl

15079 Peter & De Wolf digitaal

Tentoonstelling Beestenboel

Het muzikale verhaal van Peter en de Wolf wordt georganiseerd in het kader van de tentoonstelling Beestenboel. In de vrolijke familietentoonstelling spelen de muzikale dieren uit de collectie de hoofdrol! De dieren in de tentoonstelling zijn er in alle soorten en maten, van de Zingende Nachtegaal en het Konijn in de Kool, tot het aapje van de orgelman en de prent van de dansende poesjes op een speeldoos. En allemaal maken ze muziek!

Herfstvakantievoorstellingen

Al een aantal jaren programmeert Museum Speelklok in de herfstvakantie een kindervoorstelling. De laagdrempelige en vrolijke voorstellingen hebben altijd volle zalen getrokken. Tijdens de voorstellingen spelen de zelfspelende muziekinstrumenten uit het museum een grote muzikale rol.

Museum Speelklok – het vrolijkste museum van Nederland!

Tijdens een bezoek aan het Utrechtse Museum Speelklok stap je in de wondere wereld van de zelfspelende muziekinstrumenten en hoor je overal vrolijke muziek. Al doende en al luisterend leer je meer over de eeuwenoude instrumenten: van het kleinste speeldoosje tot de grootste dans- en draaiorgels. Je beleeft het in Museum Speelklok: het vrolijkste museum van Nederland!