Team LottoNL-Jumbo terug in Utrecht om fans te bedanken

Team LottoNL-Jumbo terug in Utrecht om fans te bedanken

Over nog geen drie weken staat Team LottoNL-Jumbo wederom aan de start in Utrecht. Op zaterdag 17 oktober gaat daar de `6e van Lotto' van start, de laatste van een reeks toertochten die Lotto dit jaar organiseert onder de naam `De 6 van Lotto'. En wat is er mooier dan de afsluiting van een prachtig wielerseizoen samen met je fans te houden in Utrecht? Aansluitend aan de toertocht is de jaarlijkse fandag van de ploeg. Toppers als Gesink, Kelderman, Kruijswijk, ten Dam, Vanmarcke en de andere renners van Team LottoNL- Jumbo sluiten op deze dag aan.

Robert Gesink is enthousiast over het initiatief: `Na alle support die ik de afgelopen maanden heb gevoeld, is het fantastisch om deze dag met mijn fans te kunnen fietsen.'

Er is een ronde van 75 kilometer en een ronde van 120 kilometer. De start van `De 6e van Lotto' is in Utrecht bij Sportcentrum Olympos waarna een prachtige ronde in de provincie wordt gereden en onder andere de Utrechtse Heuvelrug wordt aangedaan. Toerfietsers kunnen zich nog inschrijven tot en met vrijdag 16 oktober.

Over Lotto

Lotto maakt zich sterk voor de Nederlandse sport, omdat sport aan de basis van een gezonde en krachtige samenleving staat. Jaarlijks draagt De Lotto al meer dan 40 miljoen euro af aan zowel top- als breedtesport (amateursport). Door het steunen van de zes toertochten onderstreept Lotto nog eens het belang van breedtesport in Nederland.

De Lotto, waarvan Lotto onderdeel is, is ruim 50 jaar geleden opgericht door sporters om middels het organiseren van kansspelen geld te genereren voor de Nederlandse sport. Na aftrek van prijzengeld en kosten draagt De Lotto 100% van haar resultaat af aan de Nederlandse samenleving. In totaal is dat meer dan 2 miljard euro. Zo'n driekwart gaat naar sportkoepel NOC*NSF, waarvan de 76 aangesloten sportbonden een bijdrage ontvangen. Sinds de oprichting heeft De Lotto al bijna 1.5 miljard euro afgedragen aan NOC*NSF. Het overige deel wordt aan 18 goede doelen op het gebied van cultuur, gezondheid en welzijn, zoals het Prins Bernard Cultuurfonds, de Hartstichting en het Oranje Fonds afgedragen. Met de kansspelen van De Lotto kun je veel geld winnen en wint de sport altijd. Lotto. Dat is WinWin! www.lotto.nl