Internationale Dag van de Armoede - 17 oktober - Tilburg

Tilburg, 12 oktober 2015

Op 17 oktober is het Internationale Dag tegen de Armoede. Ter gelegenheid daarvan organiseert Georganiseerde Weldaad de Mars van de Lege Portemonnees. Daarvoor zien organisatoren gegronde redenen.

Armoede is wereldwijd, maar slaat Nederland niet over. Mensen zonder baan zijn arm, evenals mensen met laagbetaald werk. Wie niet arm is, kan het snel worden: mensen met een baan kunnen die verliezen, waardoor hun inkomen daalt terwijl vaste lasten dezelfde blijven, schulden en narigheid stapelen zich snel op. Voedselbanken hebben het druk, het aantal daklozen is de laatste jaren gestegen. Volgens organisatoren is actieve strijd tegen armoede een noodzaak.

Opkomen tegen armoede betekent volgens organisatoren van de actie: opkomen voor een behoorlijk inkomen voor iedereen. Het betekent ook voorzieningen die zowel hoogwaardig zijn als voor iedereen toegankelijk.

Om dit alles duidelijk te maken en om maatregelen tegen de armoede te eisen, ver weg en heel dichtbij, heeft Georganiseerde Weldaad dit protest georganiseerd. Demonstranten verzamelen zich op de Heuvel in de Tilburgse binnenstad en lopen in een mars door de stad. Actievoerders hebben lege portemonnees bij zich om de armoede demonstratief zichtbaar te maken en slaan op lege potten en pannen om het protest symbolisch hoorbaar te maken.

Organisatoren roepen iedereen, zowel door armoede getroffen als de sociaal betrokken mensen, op om aan de actie mee te doen. Terug op de Heuvel wordt de Mars afgesloten

Datum: zaterdag 17 oktober

Tijd: 14.00 uur

Plaats, Heuvel, Tilburg.

De oproep is te lezen via http://www.georganiseerde-weldaad.nl/2015/09/22/1710-internationale-dag-van-de-armoede/ Facebook: https://www.facebook.com/events/1662100857380835/

Organisatie: Georganiseerde Weldaad http://www.georganiseerde-weldaad.nl/