Onderhoud A2 tussen knooppunt Amstel en Holendrecht

Onderhoud A2 tussen knooppunt Amstel en Holendrecht

Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 15 oktober 2015- Laatste update: 15 oktober 2015 10:28 uur

Rijkswaterstaat voert in oktober en november onderhoud uit aan de A2 tussen de knooppunten Amstel en Holendrecht en aan de S110 (Nieuwe Utrechtseweg). Het asfalt wordt vervangen. Weggebruikers moeten rekening houden met een extra reistijd van ongeveer 10 minuten.

Afsluitingen

De S110 (Nieuwe Utrechtseweg) is in beide richtingen afgesloten tot knooppunt Amstel in de periode van zaterdag 17 oktober 21.00 uur tot maandag 19 oktober 05.00 uur.

De werkzaamheden aan de A2 tussen de knooppunten Amstel en Holendrecht vinden in diverse nachten plaats in de periode van 19 oktober tot 25 november.

* Doordeweeks tussen 21:00 - 05:00 uur

* In het weekend tussen 21:00 - 09:00 uur

Gedurende de werkzaamheden is de rijbaan afgesloten en wordt het verkeer omgeleid. Afhankelijk van de herkomst en bestemming wordt het verkeer omgeleid via de A1 of de A4. De omleiding is aangegeven via gele borden.

Een overzicht van de exacte data van de geplande werkzaamheden en omleidingen kunt u vinden in onze factsheet (PDF, 722,81 KB).

Hinder beperken

Weggebruikers moeten rekening houden met een extra reistijd van ongeveer 10 minuten. Wij doen er alles aan de hinder tot een minimum te beperken. Zo worden de werkzaamheden 's nachts uitgevoerd, wanneer er minder verkeer op de weg is. Ook houden wij rekening met grote evenementen. De werkzaamheden bij de Nieuwe Utrechtseweg worden bijvoorbeeld gecombineerd met de afsluiting voor de Amsterdam Marathon. Zo voorkomen we dat de weg tweemaal achter elkaar wordt afgesloten.

Wegwerkzaamheden: veiligheid voorop

Rijkswaterstaat werkt dagelijks aan vlot en veilig verkeer. Daarvoor zetten wegwerkers en onze weginspecteurs zich dag en nacht in. Veiligheid staat hierbij voorop.

Zo beveiligen we locaties waar werkzaamheden plaatsvinden of een incident is geweest. Dit doen we bijvoorbeeld met een rood kruis boven de weg en een gele pick-up schuin op de weg. Of met de inzet van een botsabsorber die bij een eventuele aanrijding de klap opvangt.

Ook u kunt als weggebruiker een bijdrage leveren aan de veiligheid van wegwerkers en uzelf: volg de aanwijzingen en respecteer de snelheidslimiet.

Meer informatie

Heeft u aanvullende vragen over deze werkzaamheden? Bel dan met 0800-8002 of kijk op vanAnaarBeter.