Chuggington doe-dagen in Het Spoorwegmuseum


UTRECHT, 20150828 -- De tv-serie Chuggington gaat over de fictieve stad Chuggington en de levende treinen die daar rondrijden. Het Spoorwegmuseum organiseert van 17 t/m 25 oktober 2015 een groot evenement rondom deze populaire tv-serie. Tijdens de Chuggington doe-dagen is er van alles te doen en te ontdekken in het museum. De museumhal verandert in een groot speelparadijs, met de educatieve speurtocht ontdekken ouders en kinderen van alles over treinen.

Chuggington doe-dagen
Tijdens de ‘Chuggington doe-dagen’ staan de treinen van Chuggington centraal. Kinderen kunnen met hoofdrolspeler Wilson op de foto. Door een speurtocht door het museum leren kinderen spelenderwijs van alles over treinen. Op een groot speelkleed kan er eindeloos worden gebouwd en gespeeld met Chuggington Stack Track treinen en rails. Kinderen kunnen de handen uit de mouwen steken tijdens het grote schilderproject. Iedere dag wordt er een groot doek beschilderd, aan het eind van de week wordt daar één grote trein van gemaakt. In de speciaal ingerichte Spoorwegmuseum-bioscoop is een Chuggington special te zien, ook schminken en knutselen behoren tot de vele activiteiten tijdens ‘Ontdek Chuggington’.

Over Chuggington
De tv-serie speelt zich af in het fictieve stadje Chuggington waar een groot spoorcomplex is gevestigd.  De hoofdfiguren zijn drie leerlingtreinen genaamd Wilson, Brewster en Koko. Chuggington heeft een educatief karakter; iedere aflevering beleven de drie locomotieven avonturen, waarbij het leren van belangrijke waarden als vriendschap, eerlijkheid, en goed luisteren centraal staan. Chuggington wordt iedere schooldag om 06.45 uur uitgezonden bij RTL Telekids, in de weekenden om 7.00 uur.


Kaartverkoop
Koop nu online een speciaal Chuggington-kaartje met vroegboekkorting. De eerste 400 kaarten kosten €12,50 (i.p.v. €16,00). Daarna kosten de online tickets €15,00 (aan de kassa is de entree €16,00, Museumkaart gratis). Deze kaarten zijn alleen geldig van 17 t/m 25 oktober.

Kaartverkoop: http://www.spoorwegmuseum.nl/tickets