Laatste seizoenszege voor fans Team LottoNL-Jumbo

Ruim 1.100 deelnemers stonden vandaag aan de start van de toertocht `De 6e van Lotto' in Utrecht, de plek waar nog geen drie maanden geleden de Grand Depart plaatsvond. Vanaf sportcentrum Olympos in Utrecht werd een ronde van 75 en 120 kilometer gereden door de provincie. Pro's als Gesink, Kelderman, Kruijswijk, ten Dam, Vanmarcke en de andere renners van Team LottoNL- Jumbo pakten vandaag hun rol als `verzorger', deelden eten en drinken uit aan deelnemers en fans en fietsten mee om het seizoen in stijl af te sluiten.

Kruijswijk over het succes van `De 6e van Lotto': "Het is mooi om vandaag eens de rol van `verzorger' te hebben en te zien hoe populair de wielersport in Nederland is. Lotto pakt daarbij een belangrijke rol, zij steunen zo echt de wielersport."

De toertocht is de laatste van een reeks toertochten die Lotto dit jaar steunt onder de naam `De 6 van Lotto' en is tevens afsluiting van het wielerseizoen. Hierna genieten de renners van Team LottoNL-Jumbo even van een welverdiende vakantie.

Over Lotto

Lotto maakt zich sterk voor de Nederlandse sport, omdat sport aan de basis van een gezonde en krachtige samenleving staat. Jaarlijks draagt De Lotto al meer dan 40 miljoen euro af aan zowel top- als breedtesport (amateursport). Door het steunen van de zes toertochten onderstreept Lotto nog eens het belang van breedtesport in Nederland.

De Lotto, waarvan Lotto onderdeel is, is ruim 50 jaar geleden opgericht door sporters om middels het organiseren van kansspelen geld te genereren voor de Nederlandse sport. Na aftrek van prijzengeld en kosten draagt De Lotto 100% van haar resultaat af aan de Nederlandse samenleving. In totaal is dat meer dan 2 miljard euro. Zo'n driekwart gaat naar sportkoepel NOC*NSF, waarvan de 76 aangesloten sportbonden een bijdrage ontvangen. Sinds de oprichting heeft De Lotto al bijna 1.5 miljard euro afgedragen aan NOC*NSF. Het overige deel wordt aan 18 goede doelen op het gebied van cultuur, gezondheid en welzijn, zoals het Prins Bernard Cultuurfonds, de Hartstichting en het Oranje Fonds afgedragen. Met de kansspelen van De Lotto kun je veel geld winnen en wint de sport altijd. Lotto. Dat is WinWin! www.lotto.nl