Onderhoud asfaltwegen buitengebied


Onderhoud asfaltwegen buitengebied

De firma Heijmans gaat in opdracht van de gemeente Oirschot zowel grootschalig als kleinschalig onderhoud uitvoeren aan asfalt wegen en fietspaden in het buitengebied.

logo ProvincieDe aannemer Heijmans start op 26 oktober met uitvoering van deze werkzaamheden. De werkzaamheden worden in november afgerond. Heijmans informeert de aanwonenden en belanghebbenden voorafgaand aan de werkzaamheden.

Wat gaat er gebeuren?

Op verschillende plaatsen worden fietspaden vervangen door nieuw asfalt en waar mogelijk is verbreed. Het fietspad aan de Liesdijk wordt vervangen door nieuw asfalt en waar mogelijk wat verbreed. Nieuwe Erven wordt gedeeltelijk van nieuw asfalt voorzien. Op andere locaties, zoals de Ir. van
Meelweg , Brandbeemdseweg , Huiskenshoek en Industrieweg (Oirschot), worden plaatselijk schades hersteld. Dit heeft met name te maken met de veiligheid.

Op verschillende locaties in de gemeente zijn op het asfalt witte vakken gemarkeerd. Op deze locaties wordt klein onderhoud uitgevoerd.

Fietspad Kanaaldijk zuid

Het fietspad Kanaaldijk zuid wordt verbeterd en volledig voorzien van asfalt. Daarnaast worden er paaltjes weggehaald en kruisingen aangepast. Hierdoor vergroten we de verkeersveiligheid van fietsers. Het fietspad maakt deel uit van het regionaal fietsnetwerk en toeristische fietsroutes
(knooppuntennetwerk). Dagelijks maken ook veel scholieren gebruik van het fietspad. Het fietspad wordt gedeeltelijk met financiele steun van de provincie Noord-Brabant gerealiseerd.