Commissaris van de Koning bezoekt Japanse bedrijven


Commissaris van de Koning bezoekt Japanse bedrijven

18-10-2015

De Commissaris van de Koning heeft van 5 tot 10 oktober de hoofkantoren bezocht van een aantal Japanse bedrijven. Bij zijn bezoek aan Tokio en Osaka waren ook de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij, de High Tech Campus en de Technische Universiteit Eindhoven betrokken.

foto: missie Japan

Naast de bedrijfsbezoeken zijn twee goedbezochte netwerkavonden op de residenties van de ambassade in Tokio en de consul-generaal in Osaka georganiseerd. Daar waren vertegenwoordigers van in Brabant gevestigde bedrijven aanwezig.

Met zo'n 70 vestigingen in onze provincie is het Japanse bedrijfsleven belangrijk voor de Brabantse economie. Japan is nog steeds een van de topspelers in de wereld als het gaat om innovatie en technologieontwikkeling. Veel bedrijven willen de stap zetten richting een meer geopend
innovatiesysteem. Het Brabantse open innovatiemodel is daarom een goede reden voor Japanse bedrijven om zich hier te willen vestigen.

De Commissaris van de Koning heeft ook een bezoek gebracht aan het netwerk Tsukuba Entrepreneurial Partners (TEP) en de universiteit van Tsukuba. Samen met de Technische Universiteit Eindhoven wordt nu gewerkt aan een programma om technologische samenwerking tussen de beide universiteiten en
regio's te versterken. Hiervoor zal in november een akkoord worden ondertekend tussen beide universiteiten, tijdens het bezoek van minister-president Rutte aan Japan.

Naast deze missie is er door VisitBrabant een acquisitiemissie georganiseerd om het Japanse toerisme naar Brabant te bevorderen. Op gezette tijden heeft de Commissaris ook aan deze missie zijn steun verleend.