Herfstvakantie in Nieuw Land: een boordevol programma, voor ieder wat wils

7 oktober 2015

nachtvolkDe herfstvakantie staat voor de deur en dus zorgt Nieuw Land Erfgoedcentrum weer voor een boordevol programma. Deze herfstvakantie staat in het teken van het allerlaatste optreden van Moffel en Piertje, een nachtelijke speurtocht in een donker museum, een technische workshop voor echte Willie Wortels, het zelf maken van dromenvangers en van de Kinderboekenweek. Groot, klein, technisch, creatief of durfal; Nieuw Land biedt voor elk wat wils. Informatie over alle activiteiten zijn te vinden op www.nieuwlanderfgoed.nl.

De herfstvakantie begint goed: op zondag 18 oktober is er een workshop met een technisch kantje. Onder begeleiding maken bezoekers een lift (mini) die met de kracht van water omhoog en weer omlaag kan. Een heffunctie met waterkracht dus. Welke materialen zijn geschikt, hoe werkt de heffunctie? Het is aan de deelnemers om dit zelf uit te vinden! Het is tevens de laatste dag van de landelijke Kinderboekenweek. Ieder kind met een kinderboekenweekgeschenk mag op 18 oktober gratis naar binnen.

Laatste optreden Moffel en Piertje

Op dinsdag 20 en donderdag 22 oktober komen Moffel en Piertje, de sterren van School-TV, weer langs bij Nieuw Land voor een poppenvoorstelling. Helaas voor alle fans is dit hun allerlaatste optreden! De voorstellingen beginnen beide dagen om 11 en om 14 uur. En na afloop is er natuurlijk tijd voor een Meet & Greet.

NachtVolk

Vaste prik in de herfstvakantie is NachtVolk. Deze nachtelijke speurtocht in een verduisterd museum vindt plaats op woensdag 21 oktober, van 19.30 uur tot 21.30 uur. Bezoekers gaan op zoek naar antwoorden op vragen en vinden zo de weg (met zaklamp) door het donkere museum. Maar het NachtVolk dwaalt rond en maakt het de bezoeker niet makkelijk... een spannende avond voor durfals vanaf 8 jaar.

Oktober is Maand van de Geschiedenis

De herfstvakantie valt in oktober en dat is de Maand van de Geschiedenis, het grootste historische evenement van Nederland. Thema dit jaar is 'Tussen droom en daad'. Er zijn diverse activiteiten tijdens deze maand en in de herfstvakantie kunnen bezoekers hun eigen dromenvanger maken. Hang hem boven je bed en alle boze dromen worden gevangen in het web. De mooie dromen blijven over.