Kinderboekenweekgeschenk = vrijkaartje tot een wetenschapsmuseum

Kinderboekenweekgeschenk = vrijkaartje tot een wetenschapsmuseum op zondag 18 oktober

‘Met een telescoop kun je zien of iemand op de maan in zijn nieuws peutert’, ‘Een olifant poept 25 kilo per dag’. Raar? Jazeker. En Waar? Onderzoek het bij een van de wetenschapsmusea en science centra in Nederland die meedoen aan de slotdag van de Kinderboekenweek 2015. Op zondag 18 oktober heb je op vertoon van het Kinderboekenweekgeschenk gratis entree bij ruim twintig locaties.

Raar maar waar

Het thema van de Kinderboekenweek is dit jaar Raar, maar waar!. Een geknipt onderwerp voor de wetenschapsmusea en science centra in Nederland. Want waar worden meer ‘Raar maar Waar’-feitjes verzameld dan daar?

Bij Teylers Museum in Haarlem kom je erachter hoe wetenschappers al eeuwen lang allerlei testjes op ‘waarheid’ doen. Liever zelf de proef op de som nemen? Dat kan bijvoorbeeld bij De Ontdekfabriek in Eindhoven of Science Center NEMO in Amsterdam. Wil jij meer grappige dingen te weten komen over jouw huisdier? Bezoek dan het Natuurhistorisch Museum in Rotterdam. Of pak de trein naar Naturalis Biodiversity Center in Leiden. Geloof jij niet dat de aarde 6.000.000.000.000.000.000.000.000 kilo weegt? Zoek het uit bij Cosmos Sterrenwacht in Lattrop of bij Space Expo in Noordwijk. Of ga langs bij een van de andere deelnemende locaties.

Hoe werkt het?

Op zondag 18 oktober hebben kinderen op vertoon van het Kinderboekenweekgeschenk Per ongelukt! gratis toegang tot 22 wetenschapsmusea. Per Kinderboekenweekgeschenk krijgt één kind gratis toegang. Andere bezoekers die met je meereizen betalen wel entree. Bij je bezoek krijg je een nieuwsgierig makende boekenlegger cadeau.

Deelnemende locaties

Cosmos Sterrenwacht, De Ontdekfabriek, GeoFort, Het Natuurhistorisch Museum Rotterdam, Museon, Museum Boerhaave, Museum De Cruquius, Museum van het Nederlandse Uurwerk, Naturalis Biodiversity Center, Natuurmuseum Brabant, Nederlands Watermuseum, Nieuw Land, Science Centre Delft, Science Center NEMO, Space Expo, Teylers Museum, Museum TwentseWelle, Twents Techniek Museum HEIM, Universiteitsmuseum Groningen, Universiteitsmuseum Utrecht, Zaans Museum, Zuiderzeemuseum. Al deze deelnemers zijn aangesloten bij het het VSC_netwerk van wetenschapsmusea en science centra.

Kinderboekenweek

Tijdens de Kinderboekenweek, die loopt van 7 t/m 18 oktober, krijg je het Kinderboekenweekgeschenk Per ongelukt! van Simon van der Geest in de boekhandel cadeau bij aankoop van ten minste 10 euro aan kinderboeken. Kijk voor meer informatie op www.kinderboekenweek.nl.