Restafval verder verminderd in eerste helft 2015


Actueel

Inwoners hebben in de eerste helft van 2015 hun afval weer beter gescheiden! In 2014 werd er nog 110 kilo restafval en grofvuil per persoon ingezameld. Als we de cijfers over het eerste halfjaar doorrekenen, daalt dit in 2015 naar 90 kilo per persoon!

Het scheidingspercentage van het huishoudelijk afval was in 2014 72%. Op basis van de halfjaarcijfers stijgt dit in 2015 naar 76%. De betere afvalscheiding hangt onder meer samen met de uitbreiding van de oranje container met metalen verpakkingen en drankenkartons (PMD). Ook de vierwekelijkse
inzameling van restafval lijkt hierbij een rol te spelen.

Wethouder Jan Engels van afval is trots: "Betere afvalscheiding betekent dat we meer grondstoffen behouden en minder CO2 uitstoten. Daarmee boeken we winst voor het milieu. De goede resultaten zijn te danken aan de inwoners, die actief hun afval scheiden. Dat is een compliment waard!"

Met deze positieve resultaten lopen we in Bronckhorst voorop in de regio en in Nederland. Het brengt de gemeente ook dichter bij de doelstelling om in 2030 nog slechts 10 kilo restafval per persoon in te zamelen.

Meer info

Afvalvrij leven

Negenentwintig gezinnen uit Bronckhorst nemen helemaal een koploperspositie in. Zij zijn de uitdaging aangegaan om 100 dagen 100% afvalvrij te leven in het kader van het project `100-100-100' van Circulus-Berkel en de gemeente. Het project is gestart op 9 oktober, De Dag van de Duurzaamheid.
De deelnemers voeren wekelijks opdrachten uit met als doel het huishoudelijk afval nog verder te verminderen. Aan bod komen thema's als het inkopen, bewaren en verwerken van voedsel, het omgaan met verschillende soorten verpakkingsmaterialen en keukenafval. De ervaringen van de deelnemers zijn
te volgen op www.100-100-100.nl/circulus-berkel.