Aanmaningen gemeentelijke belastingen


19-10-2015 Heeft u de gemeentelijke belastingen nog niet (geheel) betaald? Dan ontvangt u binnenkort een aanmaning.
Op 30 oktober 2015 worden de aanmaningen voor de aanslagen gemeentelijke belastingen van de gemeente Drechterland verzonden. Wie de aanslag gemeentelijke belastingen dan nog niet (geheel) heeft betaald, ontvangt een aanmaning.

Aanmaning en kosten

Als u op of na 30 oktober 2015 betaalt, dan bent u verplicht de aanmaningskosten te betalen. U moet het aanslagbedrag en de aanmaningskosten dan binnen veertien dagen betalen. De kosten van een aanmaning zijn afhankelijk van de hoogte van het aanslagbedrag. Voor aanslagen onder EUR 454,00
bedragen de aanmaningskosten EUR 7,00, voor hogere aanslagen EUR 15,00.

Bezwaar

U kunt schriftelijk bezwaar tegen de aanmaningskosten maken; dit moet binnen zes weken na 30 oktober 2015 gebeuren. Wanneer de gemeente uw betaling niet (tijdig) ontvangt dan wordt een deurwaarder ingeschakeld. De kosten zijn voor uw rekening en bedragen dan minimaal EUR 39,00.

Betalingsbewijs

Soms gebeurt het dat u een aanmaning krijgt, ook als u op tijd heeft betaald. De oorzaak kan bijvoorbeeld aan de verwerkingstijd van de banken liggen. Het kan een paar dagen duren voor wij uw betaling binnen hebben. We vragen u in dat geval uw betalingsbewijs te mailen naar:
belastingen@sed-wf.nl.
19-10-2015
Thema Nieuws, Drechternieuws