Doetinchem zet een streep door discriminatie


RSS

Minister Plasterk lanceerde begin september 2015 de nieuwe antidiscriminatie campagne van de rijksoverheid. Doetinchem staat achter deze campagne. De slogan `Zet een streep door discriminatie' staat de komende maanden onder andere centraal in radio- en televisiespotjes.

Wat is discriminatie?

Discriminatie is het ongelijk behandelen, achterstellen of uitsluiten van mensen op basis van (persoonlijke) kenmerken. Bijvoorbeeld als u vanwege uw leeftijd niet ingeschreven wordt bij een uitzendbureau of niet wordt aangenomen omdat u zwanger bent. Maar ook grappen over seksuele voorkeur,
geloof of afkomst vallen onder discriminatie. Het kan ook gebeuren dat u anderen onbedoeld discrimineert.

Meld discriminatie

Wordt u of iemand in uw omgeving gediscrimineerd of heeft u vermoedens van discriminatie? Maak hier dan melding van via Meldpunt Discriminatie (0900) 235 4354. U kunt uw melding ook via een internetformulier doorgeven op www.art1no-gelderland.nl.

Wat kunt u doen?

Zet zelf een streep door discriminatie en wees alert op vooroordelen, van uzelf en van anderen. Direct een statement maken? Maak op www.discriminatie.nl uw eigen afbeelding voor op sociale media. Op de website van de gemeente Doetinchem vindt u ook informatie over dit onderwerp:
www.doetinchem.nl/discriminatie