PPMO update: specificatie loodharnas akkoord


19 oktober 2015

Zoals vorige week in de update PPMO aangekondigd, heeft nadere afstemming plaatsgevonden met de vakbonden over de specificatie van het loodharnas. Op 15 oktober is akkoord gegeven op het voorgestelde loodharnas. Deze kan nu gebruikt worden bij de aangepaste stairmastertest en traplooptest.

Het gaat om een loodharnas type Beaver Tech Weight in combinatie met loodzakjes. Dat betekent dat elke regio dit type harnas kan gaan gebruiken in combinatie met de Stairmaster in originele staat, of de vaste trap.

Gezamenlijk inkopen

Dit type loodharnas gecombineerd met loodzakjes, gaan we gezamenlijk inkopen. PPMO-cooerdinatoren zijn hierover geinformeerd.

Protocollen

De gewijzigde testprotocollen en scoreformulieren voor de stairmastertest en traplooptest worden op de site geplaatst. In de komende twee weken worden meerdere (instructie)documenten aangepast en op de site geplaatst.

Een toelichting op de gewijzigde stairmastertest is ook te zien in dit filmpje.

youtube: Instructie stairmastertest

Evaluatie

De ervaringen met het gebruik van het loodharnas worden verzameld. Daarvoor komt een evaluatieformulier beschikbaar. Dit wordt meegenomen in de totale evaluatie van PPMO die in 2016 plaatsvindt.

naar boven

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de traplooptest en het Periodiek Preventief Medisch Onderzoek (PPMO) op www.brandweernederland.nl/PPMO.