Openbare werken Menterwolde is Werkmaatschappij IBOR


Sinds 1 januari 2015 is de afdeling openbare werken van de gemeente Menterwolde opgeheven. De werkzaamheden in de openbare ruimte en de afvalinzameling worden uitgevoerd door Werkmaatschappij Integraal Beheer Openbare Ruimte, onderdeel van de gemeente Slochteren. Alle medewerkers van de
afdeling openbare werken zijn per 1 januari in dienst getreden van de gemeente Slochteren en dragen sindsdien kleding met het logo van de gemeente Slochteren.

Wat is Werkmaatschappij IBOR?

Werkmaatschappij Integraal Beheer Openbare Ruimte (verder afgekort als IBOR) is sinds 1 september 2013 onderdeel van de gemeente Slochteren. De medewerkers van de IBOR beheren de openbare ruimte en verzorgen de afvalinzameling in de gemeenten Hoogezand-Sappemeer, Slochteren en sinds januari
2015 Menterwolde. Iedere gemeente heeft hierbij de rol van opdrachtgever en de Integraal Beheer Openbare Ruimte als opdrachtnemer. Elk jaar wordt een zogenaamde uitvoeringsovereenkomst afgesloten waarin de werkzaamheden en inspanningsverplichtingen van de IBOR omschreven zijn. Voor de gemeente
Menterwolde werkt de IBOR hiervoor nauw samen met de Wedeka, waarbij een veertigtal mensen op detacheringsbasis voor de IBOR werken.

Wat doet de IBOR?

De medewerkers van de IBOR beheren de buitenruimte, verzorgen de afvalinzameling en maken meerjarenplannen op o.a. het gebied van afval, wegen, groen, riolering en openbare verlichting. De IBOR behandeld ook meldingen van bewoners over deze onderwerpen.
Voor het beheer in Menterwolde werkt de IBOR met 3 voormannen vanuit 3 wijkgebouwen; Muntendam, Meeden en Zuidbroek. Deze voormannen beoordelen de meldingen en handelen ze af. Voor complexe vraagstukken en de meerjarenplannen is binnen de IBOR een bedrijfsbureau ingericht.

Contact met de IBOR

- Via 3 digitale meldingsformulieren op deze site kan een melding over de afvalinzameling, het beheer van de openbare ruimte of de openbare verlichting worden ingediend.
- Telefonisch contact via (0598) 658888, buiten kantoortijden wordt er doorverwezen naar de 24-uurs storingsdienst.
- Voor de schriftelijke afhandeling van vragen en meldingen maakt de IBOR gebruik van briefpapier met logo's van de gemeente Slochteren.