Tafel van een van start in Doetinchem


RSS

Vrouwen met een afstand tot de arbeidsmarkt stimuleren om op zoek te gaan naar wat ze echt willen, daar draait het om bij De tafel van een. Op 27 oktober start een nieuwe serie tafelgesprekken in wijkcentrum De Daele op Overstegen. "De tafel van een is een aanpak om vrouwen die een (grote)
afstand tot maatschappelijke- of arbeidsparticipatie ervaren, te stimuleren hun eerste stappen tot meer participatie te zetten," vertelt Floor van der Heijden van Women Inc. "Het project was al eens een aantal jaren succesvol in Doetinchem en zal in navolging van 15 andere gemeentes opnieuw
worden uitgerold." De tafel van een is een samenwerkingsverband van Women Inc., de gemeente Doetinchem, Hartenvrouw en Buurtplein BV.

Ook wethouder Kees Telder is enthousiast. "Wij vinden het geweldig dat zo'n mooi initiatief weer kan worden uitgerold in Doetinchem en we hopen natuurlijk dat we weer veel vrouwen kunnen stimuleren om op deze manier aansluiting te vinden in de maatschappij."

Deelnemen

De tafel van een start op 27 oktober en is zeven weken lang iedere dinsdag in wijkcentrum De Daele in de Doetinchemse wijk Overstegen. In totaal vinden vier tafelgesprekken plaats, onder leiding van een tafelbuddy. Daarna volgen nog drie workshops. Deelname aan de tafelgesprekken is gratis.
Begin 2016 zullen er nog een aantal series van de tafel van een starten in andere Doetinchemse wijken.

Voor meer informatie of opgeven voor de tafel van een: tafelvaneen@buurtplein.nl of bel naar Myranda Wagenaar: tel. (0314) 216 106.