Informatieavond vluchtelingen


De gemeente Harlingen organiseert op dinsdagavond 27 oktober 2015 een speciale avond over de vluchtelingenproblematiek. De avond begint om 20.00 uur en eindigt om 22.30 uur en is in zalencentrum Trebol aan de Zuidoostersingel.

Vluchtelingenproblematiek

Eind september heeft Harlingen al zes dagen crisisopvang geboden aan vluchtelingen. Volgens burgemeester Sluiter "is het probleem nog niet uit de wereld en wil het gemeentebestuur graag horen welke ideeen er in Harlingen leven hoe we deze mensen een helpende hand kunnen bieden". Op deze avond
zal het COA o.a. informatie geven over de vluchtelingenproblematiek in het algemeen, om hoeveel mensen het gaat die asiel aanvragen, wat de procedure is als ze het land binnen komen en welke vormen er van opvang zijn in Nederland.

Rode Kruis

Het Rode Kruis en het Leger des Heils vertellen wat zij hebben gehoord van de vluchtelingen die tijdelijk onderdak vonden in de Waddenhal. Daarna is het, onder leiding van gespreksleider Jaap Jepma, de beurt aan de zaal. De gemeente hoopt dat deze bijeenkomst een beeld geeft hoe de Harlingers
denken over de opvang van vluchtelingen. Mochten er op een later moment verzoeken binnen komen bij de gemeente om vluchtelingen op te vangen dan kan dit beeld daarin worden meegenomen.