Bekendmakingen week 43 - 2015


Besluit omgevingsvergunning ten behoeve van nieuwbouw aan de Middenweg 27 te Heerhugowaard

Omgevingsvergunning

Burgemeester en wethouders van Heerhugowaard maken bekend dat zij met toepassing van artikel 2.12 lid 1, sub a onder 3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) zijn afgeweken van de voorschriften van het bestemmingsplan Heerhugowaard Zuidoosthoek voor het:

* Bouwen;
* Kappen;
* Handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening (afwijken bestemmingsplan) ten behoeve van de toekomstige bouw van maximaal 20 woningen;

Tegen het ontwerp-besluit zijn geen zienswijzen ingediend.

In werking treden van het besluit

Op grond van artikel 6.1 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht treedt de verleende vergunning in werking met ingang van de zevende week na haar bekendmaking.

Beroep

Als u het niet eens bent met dit besluit dan kunt u, als u belanghebbende bent, hiertegen een beroepschrift indienen bij de rechtbank Noord Holland, afdeling Publiekrecht, sectie Bestuursrecht, Postbus 251, 1800 BG in Alkmaar.

De termijn voor het indienen van een beroepschrift bedraagt 6 weken en vangt aan op de dag na bekendmaking van het besluit. In het beroepsschrift moeten ten minste zijn vermeld:

* Naam, adres, datum en handtekening van de indiener;

* Omschrijving van het besluit waartegen het beroepsschrift is gericht (door bijvoeging van een kopie ervan);

* Gronden van het beroep (de reden(en) waarom u het met het besluit oneens bent).

U kunt ook digitaal beroep instellen bij de rechtbank via loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Voor de behandeling van een beroepschrift is griffierecht verschuldigd. Op www.rechtspraak.nl kunt u de brochure "beroep instellen bij de rechtbank, de Bestuursrechtelijke procedure" vinden. Hierin vindt u alle relevante informatie.

Voorlopige voorziening

Gelijktijdig met het indienen van een bezwaarschrift kunnen belanghebbenden op grond van artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht, als onverwijlde spoed dit vereist, gelet op de betrokken belangen, aan de voorzieningenrechter vragen om een voorlopige voorziening te treffen.

Het verzoek tot voorlopige voorzieningen moet worden gericht aan de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Noord-Holland, afdeling Publiekrecht, sectie Bestuursrecht, Postbus 1621, 2003 BR te Haarlem. Voor de behandeling van een verzoek om voorlopige voorziening moet u een bijdrage betalen, het
zogenaamde griffierecht.

Een verzoek tot voorlopige voorzieningen kan ook digitaal worden gedaan bij de rechtbank via loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht Daarvoor moet wel worden beschikt over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de voorwaarden.

Crisis- en herstelwet

Op het voorgenomen besluit is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit houdt onder andere in dat een mogelijk beroep versneld zal worden behandendeld.

43RO17

Bekendmaking

Burgemeester en Wethouders maken bekend dat zij op 29 september 2015 de volgende beleidsregels heeft vastgesteld:

Bbz

* Terug- en invordering Participatiewet en invordering boetes

* Verhaal Participatiewet

* Bestuurlijke boete

* Krediethypotheek verpanding en hypothecaire zekerheid

Deze beleidsregels zijn in verband met de inwerkingtreding van de participatiewet en de wet maatregelen WWB aangepast.

Per dezelfde datum zullen de huidige beleidsregels ingetrokken worden:

* Beleidsregels terug- en invordering WWB, IOAW en IOAZ en invordering boetes

* Beleidsregel verhaal

* Beleidsregels bestuurlijke boete WWB, IOAW, IOAZ

* Beleidsregel leenbijstand in verband met een eigen woning

Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht kunt u tegen dit besluit bezwaar maken bij het college van B&W, postbus 390, 1700 AJ Heerhugowaard. De termijn voor het indienen van een bezwaarschrift bedraagt zes weken en vangt aan met ingang van de dag gelegen na de dag van publicatie.

In het bezwaarschrift vermeldt u;

* uw naam, adres en telefoonnummer;
* de datum;
* een omschrijving van het besluit waartegen u bezwaar maakt;
* de reden waarom u bezwaar maakt;
* uw handtekening.

Het besluit ligt voor een ieder kosteloos ter inzage bij het informatiecentrum in het gemeentehuis

Burgemeester en wethouders,

Heerhugowaard, 15 oktober 2015

43WOC07

Ontwerpbesluit omgevingsvergunning, Dopplerstraat 12 en 31 en Galvanistraat 33 te Heerhugowaard.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Heerhugowaard maken bekend dat zij voornemens zijn om een omgevingsvergunning onderdeel milieu te verlenen. Het ontwerpbesluit heeft betrekking op het wijzigen en in werking hebben van de inrichting Wester Blend B.V. (artikel 2.1, lid 1, sub e , onder
2-o of 3-o en artikel 2.6, lid 1 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht). De aanvraag is ingediend voor het uitbreiden van de verwerking - en de opslag van gevaarlijke stoffen aan de Dopplerstraat 12 en 31 alsmede de Galvanistraat 33 te Heerhugowaard.

Het ontwerpbesluit, de aanvraag en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 21 oktober 2015 tot en met 1 december 2015 gedurende de openingstijden ter inzage bij de voorlichtingsbalie in het Stadhuis, Parelhof 1 te Heerhugowaard.

Gedurende de inzagetermijn kan een ieder schriftelijk dan wel mondeling zienswijzen indienen.

Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan het Dagelijks bestuur van de Regionale Uitvoeringsdienst Noord-Holland Noord, Postbus 2095, 1620 EB in Hoorn.

Vermeld in uw brief het onderwerp: Zienswijze ontwerpbesluit omgevingsvergunning Dopplerstraat 12 en 31 alsmede de Galvanistraat 33 te Heerhugowaard.

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met de afdeling Regulering van de RUD NHN via telefoonnummer 088-1021 300 (graag uiterlijk een week voor afloop van de termijn). Van de mondelinge zienswijze(n) wordt een verslag gemaakt.

Informatie

Informatie kunt u tijdens kantooruren verkrijgen van de Regionale Uitvoeringsdienst Noord-Holland Noord, telefoonnummer 088-1021 300.

43RUD07

Apv

Het college van burgemeester en wethouders van gemeente Heerhugowaard maakt bekend dat zij op 29 september 2015 toestemming heeft verleend op grond van artikel 2:12 van de Algemene plaatselijke verordening voor:

* het aanpassen van de inrit aan de Jan Glijnisweg nr. 4

Bezwaar en beroep

Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht kan een belanghebbende tegen een besluit bezwaar maken door het indienen van een bezwaarschrift bij het bestuursorgaan dat het besluit heeft genomen, binnen zes weken na de dag dat het besluit bekend is gemaakt. Het bezwaarschrift dient te worden
ondertekend en bevat tenminste de naam en het adres van de indiener, de dagtekening en een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht, alsmede de gronden van het bezwaar.

43WB13

INGEDIENDE AANVRAGEN VOOR EEN OMGEVINGSVERGUNNING

Burgemeester en wethouders van Heerhugowaard maken bekend dat zij de volgende aanvragen voor een omgevingsvergunning hebben ontvangen:

Datum

Ingekomen Locatie Werkzaamheden

09-10-2015 Umbriellaan 6 verbouwen kinderdagverblijf naar school

09-10-2015 M. de Klerkweg 1 aanbrengen lichtreclame

12-10-2015 Spinel 24 plaatsen dakkapel

12-10-2015 Middenweg 30A lokaal ombouwen tot peuterspeelzaal

Deze aanvragen zijn of worden in behandeling genomen. Het is altijd mogelijk om een aanvraag in te zien. Belt u even als u van plan bent langs te komen of maak een afspraak via www.heerhugowaard.nl/afspraak. De frontoffice van de afdeling Omgevingsvergunning is bereikbaar onder telefoonnummer
14 072

VERLEENDE OMGEVINGSVERGUNNINGEN/BOUWVERGUNNINGEN

Door burgemeester en wethouders van Heerhugowaard verleende vergunningen:

Datum

verzonden Locatie Werkzaamheden

13-10-2015 Melisse 16 bouwen woning

13-10-2015 Voltastraat 1 het plaatsen van 2 kantelmasten

13-10-2015 van Veenweg 150 plaatsen dakkapel

14-10-2015 Marconistraat 15 plaatsen servicetrap

VERLENGING BESLISSINGSTERMIJN

Burgemeester en wethouders van Heerhugowaard hebben besloten de behandelingstermijn met zes weken te verlengen voor de volgende aanvragen omgevingsvergunning:

Datum Locatie Werkzaamheden

14-10-2015 Nijverheidsstraat 3 wijzigen gevel

02-10-2015 Zuidpoort 1 inpandig vergroten bufferbewaarplaats

Zienswijze:

Tijdens de genoemde termijn (twee of zes weken) kunnen belanghebbenden een mondelinge of schriftelijke zienswijze indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Heerhugowaard. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken via de administratie van de
afdeling Omgevingsvergunning (tel.nr. 14 072). Van de mondelinge zienswijzen wordt een verslag gemaakt.

Bezwaar:

Binnen zes weken na datum van verzending van deze vergunningen kan een bezwaarschrift worden ingediend. Een bezwaarschrift kan alleen schriftelijk worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders van Heerhugowaard, Postbus 390, 1700 AJ Heerhugowaard.

In dit bezwaarschrift vermeldt u:

* uw naam, adres en telefoonnummer;

* de datum;

* een omschrijving van het besluit waartegen u bezwaar maakt;

* de reden waarom u bezwaar maakt;

* uw handtekening.

Daarnaast kan op grond van artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht, indien onverwijlde spoed dit vereist, gelet op de betrokken belangen, aan de rechtbank worden verzocht een voorlopige voorziening te treffen. Een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening moet worden
gericht aan de Rechtbank Noord-Holland, sectie Bestuur, Postbus 1621, 2003BR Haarlem.

Bij een verleende omgevingsvergunning voor de onderdelen:

* kappen;

* handeling met gevolgen voor beschermde monumenten;

* slopen;

* werk of werkzaamheden uitvoeren;

moet nog aanvullend worden vermeld dat de vergunninghouders met de werkzaamheden mogen beginnen, met ingang van de zevende week na dag van bekendmaking (is dag van verzending van de vergunning aan aanvrager), ongeacht eventueel ingediende bezwaren

Beroep:

Tegen dit besluit kan beroep worden ingesteld. Het beroepschrift moet binnen zes weken na de verzenddatum van het besluit zijn ingediend bij de Rechtbank Noord-Holland, sectie Bestuur, Postbus 1621, 2003BR Haarlem. Voor het in behandeling nemen van het beroep is griffierecht verschuldigd.

U kunt ook digitaal beroep instellen bij de rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Daarnaast kan op grond van artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht, indien onverwijlde spoed dit vereist, gelet op de betrokken belangen, aan de rechtbank worden verzocht een voorlopige voorziening te treffen. Een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening moet worden
gericht aan de President van de Rechtbank.

APV/Bijzondere wetten

Door Burgemeester ( en wethouders) van Heerhugowaard verleende vergunningen/ontheffingen:

* R. van de Berg, een standplaatsvergunning voor de periode van 1 november t/m 31 december 2015 voor de verkoop van oliebollen/gebakskraam op de locatie Bickerstraat/Raadhuisstraat te Heerhugowaard (verzonden 13 oktober 2015);

* Wijkpanel Butterhuizen, een evenementenvergunning voor het houden van de nacht van de nacht op 24 oktober 2015 op het speelveld aan de Zwarte Kaaiman te Heerhugowaard. (verzonden 16 oktober 2015);

Bezwaar

Als u het niet eens bent met dit besluit dan kunt u bezwaar maken. Overweegt u een bezwaarschrift in te dienen dan verzoeken wij u om eerst contact met ons op te nemen voor een toelichting op het besluit. Bent u het hierna nog altijd oneens met het besluit dan schrijft u een bezwaarschrift
indien voor zover van toepassing, aan het college van burgemeester en wethouders of de burgemeester van de gemeente Heerhugowaard

Dit bezwaarschrift stuurt u binnen zes weken na verzenddatum van dit besluit naar: postbus 390, 1700 AJ Heerhugowaard. In het bezwaarschrift moeten tenminste zijn vermeld:

* Uw naam, adres en telefoonnummer
* Een omschrijving van het besluit waartegen u bezwaar maakt
* De reden(en) waarom u het niet eens bent met de beslissing
* De datum waarop u het bezwaarschrift geschreven heeft

Voorlopige voorziening

De uitvoering van het besluit gaat gewoon door, ook al heeft u bezwaar gemaakt. Als u van mening bent dat een beslissing op uw bezwaarschrift niet kan worden afgewacht, dan kunt u aan de voorzieningenrechter vragen een voorlopige voorziening te treffen. Wanneer deze wordt toegekend door de
rechter, dan kan de uitvoering van het besluit worden uitgesteld tot het moment waarop op uw bezwaarschrift is beslist.

Een verzoek om een voorlopige voorziening kan alleen worden ingediend als u ook een bezwaarschrift heeft ingediend. Het verzoek stuurt u naar de voorzieningenrechter van de Rechtbank Noord-Holland, afdeling Publiekrecht, sectie Bestuur, postbus 1621, 2003BR Haarlem. Voor de behandeling van een
verzoek om voorlopige voorziening moet u een bijdrage betalen, het zogenaamde griffierecht.

U kunt ook digitaal een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Hiervoor heeft u een DigiD (elektronische handtekening) nodig. Kijk op de genoemde website voor de precieze voorwaarden.

43OV57 b. heijmeijer 68239000/4343701(omg)

Voornemen uitschrijving Basisregistratie Personen

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Heerhugowaard zijn voornemens om de bijhouding van adresgegevens van de navolgende personen in de Basisregistratie Personen (BRP) op te schorten op grond van artikel 2.22 van de Wet Basisregistratie Personen (Wet BRP).

Uit onderzoek is naar voren gekomen dat de onderstaande personen naar alle waarschijnlijkheid niet meer woonachtig zijn op het adres waar zij in de BRP staan geregistreerd

* M.R. Helbers geboren 12-10-1971

* D. de Boer geboren 12-03-1971

Deze personen of diens gezaghouder worden verzocht zo spoedig mogelijk hun nieuwe adres door te geven in de (nieuwe) woongemeente. Als wij binnen 4 weken geen reactie krijgen over de verblijfplaats van bovengenoemde personen zien wij ons genoodzaakt om betrokkenen uit te schrijven uit de BRP
als vertrokken: Land Onbekend. Dit heeft tot gevolg dat betrokkenen dan niet meer als ingezetenen van Nederland staan ingeschreven. Hierdoor kan het recht op overheidsvoorzieningen die afhankelijk zijn van de inschrijving in Nederland zoals uitkeringen, kinderbijslag, pensioen e.d. komen te
vervallen

43BZ07

Deze bekendmakingen zijn verschenen in het Stadsnieuws d.d. 20 oktober 2015, jaargang 13, nr.19, pag, 6

19 oktober 2015