"Sta gedempte kostendekkende pensioenpremie niet langer toe"


maandag, 19 oktober 2015

'Sta gedempte kostendekkende pensioenpremie niet langer toe' Pensioenindexatie is nog lastiger geworden door de gedempte kostendekkende premie. Pensioenkorting ligt op de loer. De gezamenlijke ouderenorganisaties Unie KBO, KNVG, NVOG, PCOB en NOOM roepen staatssecretaris Klijnsma daarom op om
deze maatregel niet langer toe te staan.

De gevolgen van het mogen hanteren van de gedempte kostendekkende premie zijn kort geleden duidelijk geworden. Op 9 oktober 2015 stuurde staatssecretaris Klijnsma een onderzoek naar de Tweede Kamer met als onderwerp `gevolgen lage rente en UFR voor de financiele positie pensioenfondsen'.

Koopkracht daalt
We waarschuwen ervoor dat de gevolgen voor gepensioneerden, die nu al jaren worden geraakt door achterblijvende koopkracht, groot zijn (lees meer). Uit het onderzoek van Klijnsma is af te leiden dat zo'n 15% van de gepensioneerden gekort zal worden op hun pensioen.

De ouderenorganisaties roepen de staatssecretaris met klem op om de gedempte kostendekkende premie niet langer toe te staan. In ieder geval zo lang het, gezien de dekkingsgraad, niet mogelijk is om de pensioenen te indexeren.

- Klik hier voor de brief
Tweeten
Bookmark and Share