Sabotageacties van handvol stakers onaanvaardbaar


maandag, 19 oktober 2015 12:05

Reizigers betreuren misbruiken

Gedurende twee opeenvolgende dagen wordt het spoor getroffen door een staking van ACOD-Spoor. Reizigersverenigingen TreinTramBus en Navetteurs.be betreuren de sabotageacties van een deel van de stakers, zoals de bezetting van de sporen.

Het spoorverkeer ondervindt vandaag ernstig hinder door een staking van ACOD, hoofdzakelijk in de regio's Luik, Namen en Luxemburg.. De staking heeft echter gevolgen voor de treindienst in het hele land.

Enkele stakers gaan daarbij hun boekje te buiten door sporen te bezetten. Reizigersverenigingen TreinTramBus en Navetteurs.be, en Test-Aankoop protesteren. " Wij erkennen het stakingsrecht als ultiem drukkingsmiddel als alle overleg heeft gefaald. Anderzijds: aangezien slechts een beperkt
deel van het personeel staakt, verwachten we dat dit dan ook maar een vergelijkbaar percentage van de treinen treft. We stellen echter vast dat enkele stakers proberen de staking uit te vergroten door op strategische punten de sporen te bezetten. Infrabel heeft hiertegen klacht ingediend.

Vooral het bezetten van de sporen kan niet door de beugel. "Dergelijke acties zijn illegaal, en bovendien gevaarlijk. We steunen daarom de initiatieven van Infrabel om dit verbod te handhaven, zodat de werkwilligen een deel van het treinverkeer in stand kunnen houden. We danken ook de
spoormannen en -vrouwen die ondanks de acties hun best doen om een goede service te leveren."

Share/Save/Bookmark