Crisisnoodopvang voor vluchtelingen in Kaag en Braassem


De veiligheidsregio Hollands Midden heeft van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) het verzoek gekregen om gemeenten aan te dragen die tijdelijke crisisnoodopvang van vluchtelingen willen verzorgen. De gemeente Kaag en Braassem heeft in overleg met de fractievoorzitters van de
politieke partijen aangegeven gehoor te willen geven aan dit verzoek. Vanaf 21 oktober worden er 120 vluchtelingen opgevangen in De Tweesprong voor een periode van maximaal zes dagen.

19 oktober 2015, 13.30 uur

De Tweesprong als crisisnoodopvang

De 120 vluchtelingen komen vanuit een noodopvanglocatie in de gemeente Nieuwkoop en worden vanaf woensdag 21 oktober opgevangen in De Tweesprong. Dit complex gaat dienen als crisisnoodopvang, dat wil zeggen opvang voor een korte periode van minimaal drie dagen (72 uur), met een verlenging van
nog eens drie dagen. De opvanglocatie wordt daarna opgeheven en de vluchtelingen stromen dan door naar een reguliere opvanglocatie of een andere crisisnoodopvang. In De Tweesprong zijn de basisfaciliteiten aanwezig en ook is er voldoende ruimte om de vluchtelingen op te vangen. Op de
opvanglocatie is straks medische zorg, toezicht en beveiliging aanwezig. Het complex wordt zodanig ingericht dat naast de opvang, de reguliere activiteiten in De Tweesprong gewoon doorgang kunnen vinden in deze periode.

Inloopbijeenkomsten

Wij begrijpen dat u als inwoner vragen heeft over de komst van deze vluchtelingen. We organiseren drie inloopbijeenkomsten waar u terecht kunt voor al uw vragen. Deze zijn op dinsdag 20 oktober van 09.00 tot 10.00 uur en van 19.30 tot 20.30 uur en woensdag 21 oktober van 09.00 tot 10.00 uur.
De inloopbijeenkomsten zijn in de raadszaal van het gemeentehuis. De direct omwonenden hebben vanmorgen een uitnodiging ontvangen voor een besloten bijeenkomst. Burgemeester Marina van der Velde-Menting en wethouder Floris Schoonderwoerd zijn bij de bijeenkomsten aanwezig.

Vrijwilligers

Wie kan en wil bijdragen op welke manier dan ook, kan naam en telefoonnummer mailen naar vluchtelingen@dedriemaster.nu. De Driemaster bekijkt op welke manier we de aangeboden hulp/middelen het beste kunnen inzetten.

Actuele informatie

Via deze liveblog houden we u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen. En heeft u vragen, kom dan naar een van de inloopbijeenkomsten. Op deze website vindt u ook een lijst met veel gestelde vragen en daarbij de antwoorden. Wie weet staat uw vraag en antwoord hier al tussen.

Lees de veelgestelde vragen >