"De Dodendraad leeft"


Verhalis werkt in 2015 aan het landkunstwerk "De dodendraad leeft" een project op het snijvlak van kunst en erfgoed.

In 2015 is het honderd jaar geleden dat de langs de Belgisch-Nederlandse grens een elektrische draadversperring werd aangelegd: de dodendraad.

Het was de grens tussen oorlog en vrede. Juist in deze tijd waarin zoveel oorlogsvluchtelingen Europa proberen te bereiken willen de organisatie een monument maken ter nagedachtenis van de slachtoffers van `de dodendraad'.

De dodendraad wordt zichtbaar gemaakt in het landschap door het planten van 20.000 krokusbolletjes langs de oorspronkelijke route van de dodendraad. In het voorjaar komt de draad weer tot leven als een 10 kilometer lange sliert van witte krokussen, dwars door het landschap.

Op 25 oktober 2015 kunt u mee komen helpen met planten, op de grens van Nederland en Belgie. De plantdag wordt geopend door de twee burgemeesters van Wuustwezel en Zundert. De donderdag ervoor gaan de schoolkinderen van 12 basisscholen uit de buurt al aan de gang met het planten van de
bloembollen.

Geocachers kunnen een speciale cache lopen, gemaakt door de befaamde geocacher Corke. Binnenkort te vinden op geocache.com.

Meer informatie vindt u op de website van Verhalis.

Volg het project "De dodendraad leeft" op facebook.