Berger Huiskamer van start!


Op donderdag 15 oktober opende wethouders Jan den Teuling de Berger Huiskamer in multifunctioneel centrum De Roerparel in Sint Odilienberg.

Dat gebeurde met een gezamenlijk driegangendiner voor alleenstaanden en ouderen. Samen met de beheerders van De Roerparel organiseren vrijwilligers dit diner vanaf nu elke donderdag. Iedereen die het leuk vindt om samen te koken en te eten is welkom. Maar de Berger Huiskamer is meer.

Toegankelijk

De Berger Huiskamer is een initiatief van een aantal vrijwilligers, onder wie Piet van der Vorst. "Wij wilden een gezellige, toegankelijke plek creeren waar allerlei activiteiten kunnen worden georganiseerd. Dat is De Roerparel geworden. Met dit project hadden we vooral de wat oudere inwoners
van Sint Odilienberg in gedachten. Mensen die misschien eenzaam zijn en graag een praatje maken. Maar ook de jongere inwoners uit ons dorp en mensen die niet alleen staan zijn van harte welkom!"

Activiteiten

Er staan allerlei activiteiten op het programma:

* Dinsdagavond: kaartavond.
* Donderdagmiddag: samen een driegangendiner koken en samen eten. Ook als u alleen wilt komen eten bent u welkom. Het begint om 11.00 uur en kost 7,50 euro per persoon.
* Donderdagmiddag: bridgen, kaarten, schaken, rummikubben. U kunt ook een krantje of tijdschrift komen lezen.
* Donderdagmiddag: mogelijkheid vragen te stellen over de Wmo, de Wmo-raad en de Clientenraad Roerdalen.

Later dit jaar kunt u op woensdagmiddag komen bloemschikken, sieraden maken of knutselen. U kunt dan ook gewoon een krantje of tijdschrift komen lezen of langs komen voor een praatje.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u terecht bij Michael Lenaers, telefoon: 06 817 62 903 of (0475) 747 223. U kunt ook bij hem terecht als u zich wilt aanmelden voor een activiteit. Of als u als vrijwilliger een handje wilt helpen. Kijk ook eens op de pagina Initiatieven in Sint Odilienberg. U bent
van harte welkom in de Berger Huiskamer in De Roerparel!