Wie zijn de grootste bierkenners van Oost-Nederland?


maandag 19 oktober 2015 | 14:00 Laatst bijgewerkt: 19-10-2015 | 13:59

Bier drinken kunnen we in het Oosten wel, maar verstand van bier? Daar komt veel meer bij kijken! Bierbrouwer Grolsch bestaat 400 jaar en daarom gaan RTV Oost en Omroep Gelderland op jacht naar de grootste bierkenners van Oost-Nederland. In een heuse Bier Battle strijden bierkenners uit
Overijssel tegen bierkenners uit Gelderland. Kandidaten kunnen zich nu aanmelden!

Komen de grootste kenners uit Gelderland waar Grolsch grondlegger Willem Neerfeldt zijn brouwerij begon in Groenlo op 11 mei 1615? Of zitten de experts in Overijssel, momenteel de thuishaven van Grolsch?

De battles
In Arnhem en Hengelo wordt een provinciale voorronde gespeeld waarin teams van 2 personen tegen elkaar strijden om de titel `Grootste Bierkenners van Gelderland/Overijssel'. De winnende teams treffen elkaar in de finale bij Koninklijke Grolsch in Enschede. Quizonderdelen zijn:
- Algemene bierkennis
- Geschiedenis
- Receptuur & brouwen
- Ruiken, kijken, proeven & tappen

Ben jij geschikt?
De Bier Battle is geen wetenschappelijke quiz. Iedereen van 18 jaar en ouder met een beetje verstand van bier kan zich opgeven. Kun je een pilsje tappen? Weet je bij een proeverij verschillende soorten bier van elkaar te onderscheiden? En ben je niet bij een bierbrouwerij werkzaam? Dan ben jij
de ideale deelnemer.

Geef je team op
Stuur een mail naar bierbattle@rtvoost.nl (Overijssel) of bierbattle@gld.nl (Gelderland) om jezelf en een teamgenoot op te geven. Geef een originele motivatie waarom jullie denken de grootste bierkenners te zijn. Vermeld in je mail van elk teamlid de volgende gegevens:
- Naam
- Volledige adres (straat, postcode, woonplaats)
- Geboortedatum
- 06-nummer
- Mailadres

Tv-uitzending
Van de Bier Battle worden twee tv-programma's gemaakt die op 26 en 27 december worden uitgezonden bij TV Oost en Omroep Gelderland. De presentatie is in handen van Carrie ten Napel (Gelderland) en Andre van der Zee (Overijssel).

De prijzen
Naast een hoofdrol in de beide tv-uitzendingen en `eeuwige roem' als de grootste bierkenners van Oost-Nederland krijgt het winnende team een kristallen sculptuur en een VIP-Tour bij Grolsch.

Alle informatie over de Bier Battle lees je op www.rtvoost.nl/bierbattle en www.gld.nl/bierbattle.

Bier Battle
Bier Battle Foto: RTV Oost
verberg media