Tilburg kandidaat voor EK cross 2018


19 oktober 2015
Hardloopster

Tilburg wil samen met de provincie en de atletiekunie het Europees kampioenschap veldlopen 2018 organiseren. De beoogde plek is safaripark Beekse Bergen.

Het idee om Tilburg kandidaat te stellen komt van de stichting internationale Warandeloop. Wethouder Hans Kokke: "Er is hard gewerkt om de Nederlandse kandidaatstelling naar Tilburg te halen. Ik ben dan ook trots dat we die binnen hebben. Het is een toonaangevend evenement waar de beste
hardlopers van Europa aan deelnemen. Tilburg is een echte sportstad. We gaan samen met de provincie en Atletiekunie nu alles op alles zetten een overtuigend bid te vervaardigen om de EK Cross ook daadwerkelijk te mogen organiseren in 2018."

Het EK Cross was in 2005 al eens te gast in Tilburg. Toen won Lornah Kiplagat goud en was er een bronzen plak voor Susan Kuijken. Portugal, Noorwegen en Slowakije willen het EK ook in hun land organiseren.
Tilburg, de Atletiekunie en de provincie moeten in maart van volgend jaar een zogenoemde bidprocedure indienen. De Europese Federatie beslist in november volgend jaar welk land de organisatie van de cross op zich mag nemen.