Kappen bomen Rivierweg


In de week van 26 oktober 2015 worden in opdracht van de gemeente kapwerkzaamheden uitgevoerd aan bomen aan de Rivierweg (`dunnen van de bomen').

Waarom doen we dit? Om te voorkomen dat de bomen in elkaar gaan groeien en te veel dood hout gaan vormen. De overgebleven bomen krijgen hierdoor meer ruimte om zich in de toekomst te ontwikkelen tot gezonde volgroeide bomen.

Bij het planten van de bomen is al rekening gehouden met `uitdunnen'(bomen uit de rij kappen) na enkele tientallen jaren. Er zijn toen veel bomen geplant om sneller een groen beeld te creeren. Het andere voordeel daarvan was dat er geen grote gaten zouden ontstaan als in de eerste jaren na het
planten bomen weg moesten worden gehaald.

Na het uitdunnen is er minder onderhoud nodig, omdat er minder bomen staan en de bomen meer ruimte hebben om goed te kunnen groeien.

Wat gaan we precies doen? De mooiste bomen worden zoveel mogelijk behouden. Het kan zijn dat door het kappen de onderlinge afstand tussen de bomen niet meer overal gelijk is, maar de bomenrij blijft wel in stand.

Er is geen kapvergunning nodig, aangezien het om het dunnen van bomen gaat.

Er ontstaat enige verkeershinder door de werkzaamheden. Het verkeer wordt geregeld door verkeersregelaars. Fietsers worden omgeleid en maken gebruik van het fietspad aan de andere kant van de weg.