Bouw deze herfstvakantie mee aan de grootste natuurexpo


Bouw deze herfstvakantie mee aan de grootste natuurexpo

19 okt 2015, 15:22

Het kinderprogramma OERRR van Natuurmonumenten roept kinderen op om tijdens de herfstvakantie al hun natuurschatten te bewaren in een glazen pot. Die kunnen ze op zaterdag 24 en zondag 25 oktober meenemen naar de Kaapse Bossen.

Natuurexpo

Zaterdag 24 en zondag 25 oktober staan volledig in het teken van de herfst. Samen met ING, hoofdsponsor van OERRR, organiseert Natuurmonumenten de ING Wilde Buiten Dagen XXL. Boswachters bekijken en beoordelen in de `Natuurexpo' alle vondsten en beantwoorden vragen van de kinderen. Het terrein
waar alle natuurschatten worden tentoongesteld is op de Utrechtse Heuvelrug, dat de herfstkleuren prachtig toont. Op acht andere plekken in Nederland kunnen kinderen ook de Wilde Buiten Dagen beleven, zoals in 's-Graveland, Oisterwijkse Bossen, op de Brunsummerheide en Veluwezoom.

Boswachter van OERRR

Naast de natuurexpositie van glazen potten met natuurschatten, biedt het terrein in de Kaapse Bossen ruimte voor een groot opgezet boswachter spel. Kinderen gaan vuur maken, spoorzoeken, camoufleren, hindernissen nemen en een schuilhut bouwen. Hierbij leren ze vaardigheden die nodig zijn om
een echte boswachter van OERRR te worden met een badge als bewijs. Er komen daarnaast wolvenkenners, een natuurdetective en Lisa Wade bemant het hoofdpodium. De ING Wilde Buiten Dagen XXL zijn gratis toegankelijk. Ouders moeten hun kinderen tevoren opgeven via de website van OERRR.

Natuurmonumenten en OERRR

Stap de voordeur uit en je bent in OERRR. OERRR is buiten. Buiten waar je altijd iets beleeft en waar het avontuur op je wacht. OERRR is het jeugdprogramma van Natuurmonumenten dat alle kinderen van 0 tot 12 jaar zelf de natuur laat ontdekken. Natuurmonumenten wil kinderen en hun ouders
stimuleren om vaker naar buiten te gaan. Spelen, fantaseren, klimmen, klauteren en knutselen. Daar worden kinderen blij en zelfstandig van. OERRR biedt kinderen inspiratie met uitdagende kaarten.

Kinderen de natuur in met ING

ING ondersteunt Natuurmonumenten al ruim twintig jaar bij het beheer en behoud van de natuur en het cultureel erfgoed. Tjitske Benedictus, manager Sponsoring & Evenementen van ING licht toe. ,,We vinden het belangrijk natuur voor Nederlanders te helpen beschermen en toegankelijk te maken.
Educatie van en inspiratie voor kinderen is essentieel. Daarom zijn we sinds 2015 hoofdsponsor van OERRR. We willen een nog grotere groep kinderen laten genieten en leren van de natuur. En samen met Natuurmonumenten kinderen en hun ouders stimuleren om zelf de natuur in te gaan."

De ING Wilde Buiten Dagen XXL vinden plaats in de Kaapse Bossen op de Utrechtse Heuvelrug. Zie voor meer informatie: www.oerrr.nl