Vrijwilligers en tolken gezocht voor crisisnoodopvang vluchtelingen(..


Voor de crisisnoodopvang van vluchtelingen in Oud-Beijerland worden er vrijwilligers en tolken gezocht. Donderdag 22 oktober 2015 arriveren 100 vluchtelingen bij de tennishal in vrijetijdscentrum De Boogerd, ze blijven voor maximaal vier weken.

Hoewel we nog in kaart brengen hoeveel vrijwilligers er nodig zijn en waarvoor zij nodig zijn, kunnen inwoners of bedrijven die vrijwilligerswerk willen doen zich alvast aanmelden. Vermeld daarbij in ieder geval wie u bent, wat u kunt betekenen en wanneer u beschikbaar bent.

Ook is er op dit moment schaarste aan tolken. We weten nog niet welke nationaliteiten en samenstelling de groep die in Oud-Beijerland komt heeft. Op nationaal niveau is behoefte aan tolken in de talen Arabisch, Eritrees en Farsi. Spreekt u een van deze talen en wilt u ondersteuning bieden als
tolk? Stuur dan ook een e-mail. Vermeld daarbij in ieder geval uw contactgegevens, welke taal u spreekt en wanneer u beschikbaar bent.

Tot slot zoeken wij nog naar een zinvolle dag- en tijdsbesteding voor de vluchtelingen. Heeft u daarvoor ideeen of suggesties of kunt u hierin iets betekenen? Laat het ons dan ook weten.

Het e-mailadres is: opvang@oud-beijerland.nl.