Flink ongeval A1 Watergraafsmeer


19 oktober 2015, 16:40

Een flinke file maandagmiddag op de binnenring van de A10 ter hoogte van knooppunt Watergraafsmeer. Er zijn twee rijstroken dicht voor een ongeluk waar waarschijnlijk 7 voertuigen bij betrokken zijn. Er staat inmiddels 5 kilometer file.

Op onze trafficam is te zien dat ambulance en brandweer in grote getalen aanwezig zijn. Het is nog niet duidelijk of er gewonden zijn gevallen.

Omdat de auto's door het ongeluk verspreid over de weg stonden was het lastig alle betrokken auto's te beveiligen. Dit zorgde voor chaos, het doorgaande verkeer reed min of meer door het ongeluk heen. Maar ook na het afzetten van rijstrook 2 en 3 (de meest rechter rijstroken) voor enkele
betrokken auto's - wat in eerste instantie met pionnen gebeurde - ontstond er nog een gevaarlijke situatie. Passerend verkeer over rijstrook 1 pakte direct na de laatste pion rijstrook 2 er bij waar verderop op de rijstrook nog een betrokken auto stond. Uiteindelijk konden alle voertuigen
veilig gesteld worden en kon het doorgaande verkeer gebruik maken van enkel nog de linkerrijstrook.

Update 16:49 uur

Ook de bergers zijn inmiddels ter plaatse, het is niet bekend hoelang de afsluiting gaat duren. De vertraging in de file is inmiddels fors, omrijden via de buitenring is aan te raden.

Update 17:06 uur

#A1 Watergraafsmeer, verkeer kan er weer langs. Nog altijd over maar 1 rijstrook, omrijden via Coentunnel

* VID (@vid) October 19, 2015

Het verkeer is korte tijd (10 minuten) stilgezet om hulpdiensten de ruimte te geven, maar inmiddels kan je er weer langs.

Foto: (c) VID