Nog 25 duurzame projecten in de race Wereldprijs


De strijd om de ASN Bank Wereldprijs 2015 wordt steeds spannender. Eerst werden vijftig van de 240 ingeschreven projecten geselecteerd. Na een tweede selectieronde zijn er nog 25 over. Wat is er de afgelopen weken gebeurd en hoe gaat het verder?

Projectplan en opleiding
De projecteigenaren van de vijftig projecten hebben hard aan hun projectplan gewerkt. Tijdens de opleidingsdag kregen zij les over zaken als "hoe bereik je de media?", "hoe zet je social media in?" en "hoe maak je een goed businessplan?". Ook werkten ze met elkaar aan de invulling van hun
businessmodel. Diverse coaches hielpen om prangende vragen over hun projectplan te beantwoorden.

Vijfentwintig projecten door naar pitchfase
Voor de Wereld van Morgen heeft de projectplannen met elkaar vergeleken op zaken als creativiteit, haalbaarheid en impact. Op basis van die beoordeling zijn vijfentwintig projecten geselecteerd voor de volgende fase van de Wereldprijs. In die fase staat het pitchen van het project centraal.

De volgende stap
Op 21 oktober pitchen de sociaal ondernemers hun project voor de jury van de ASN Bank Wereldprijs. Op basis daarvan kiest de jury drie projecten per thema. Alle vijftien projecteigenaren geven een korte presentatie van hun project op zaterdag 24 oktober tijdens MorgenVandaag. Bij deze
bijeenkomst van de ASN Bank in de Westergasfabriek in Amsterdam zijn nog plaatsen over! Meld u hier aan voor MorgenVandaag.

Op naar de ontknoping
Hoe gaat het dan verder? Van 9 t/m 19 november kunt u op uw favoriete project stemmen voor de publieksprijs van EUR 5000. Op donderdag 19 november is de spannende finale van de ASN Bank Wereldprijs.

Wilt u hulp bieden?
De projecten kunnen hulp goed gebruiken. In de berichten Durftevragen staan vragen van de projecten waarbij u misschien een handje kunt helpen.

Terug naar de social newsroom
Contactpersoon

Ruud Stevens
Adviseur externe communicatie
photo:Ruud Stevens ruud.stevens@asnbank.nl
070-3569353
/
06-10963432