> Lees meer


[IMG]

Bijeenkomst Onkruid- en plaagbeheersing en bodemverbetering

18 november 2015

Ketenorganisatie Bionext en de Rusthoeve op Colijnsplaat organiseren met medewerking van Wageningen UR een werkbijeenkomst rondom kennisvragen voor biologische akkerbouw en groenteteelt. Aandachtspunten: Onkruid- en plaagbeheersing en bodemverbetering.

De aanleiding voor deze bijeenkomst is dat Bionext in september vroeg welk onderzoekswensen er leven in de biologische akkerbouw en groenteteelt. Daarop kwamen enthousiaste opmerkingen terug, vooral uit de regio Zuid-West. Vragen over bestrijding van knopkruid, akkermelkdistel, wormen in de
oogst en mogelijkheden voor mycorrhiza onderzoek. Deze bijeenkomst is bedoeld om samen met de biologische akkerbouwers en groentetelers plus adviseurs en onderzoekers in dat vakgebied deze en wellicht nog nieuwe vragen verder uit te werken. Door dat in een deskundige groep te doen, wordt snel
duidelijk waar al antwoorden zijn en waar nog onderzoek of testen nodig zijn. Ons doel is dat we aan het eind van de middag allemaal naar huis gaan met meer kennis dan we hebben ingebracht en met een paar uitgewerkte ideeen. Waarbij ook duidelijk is wie zich gaat inspannen om die ideeen (mee)
te realiseren en te financieren.

We willen ook graag enkele lopende onderzoeken presenteren op het gebied van de biologische akkerbouw en groenteteelt in Nederland. Bijvoorbeeld het BASIS systeemonderzoek op de Broekemahoeve, waar dit jaar een aantal nieuwe projecten aan zijn toegevoegd.

Datum: Woensdag 18 november
Tijd: Zaal open 13.00 uur, aanvang programma: 13.30, einde 17.00 uur
Plek: Rusthoeve Agrarisch Innovatie & Kenniscentrum
Adres: Noordlangeweg 42, 4486PR Colijnsplaat (Noord-Beveland)
Tel. 0113-693000, E. info@proefboerderij-rusthoeve.nl,http://www.proefboerderij-rusthoeve.nl/

NB: Er is beperkt plek, we willen u vragen u op te geven. Opgeven kan tot 9 november via: deze link