De aanloop....als meedoen niet vanzelf gaat


In deze snel veranderende samenleving met alle veranderingen in de zorg en de komst van de WMO is het voor veel mensen lastig om hun weg te vinden om mee te doen in de maatschappij. De gemeente Geertruidenberg vindt het belangrijk dat er in de verschillende kernen van de gemeente plaatsen zijn
waar inwoners terecht kunnen voor ontmoeting en contact met anderen.

Deze ontmoetingsplaatsen noemen we Aanlopen. Niet te verwarren met de opening van het culturele jaar in Geertruidenberg.
Eind oktober 2015 start een Aanloop in Geertruidenberg bij Cultureel Centrum de Schattelijn en een Aanloop in Raamsdonksveer op de locatie van Trema.

De Aanloop is een plek midden in de samenleving voor iedereen die door gebeurtenissen in het leven even op adem wil komen met een kop koffie en een luisterend oor. Deze laagdrempelige ontmoetingsplaats biedt mensen ruimte voor bezinning en steun om weer in eigen kracht te komen. Dit kan door
het ontdekken wat je kwaliteiten zijn of door je te orienteren op lokale activiteiten of misschien wel door het oefenen van vaardigheden. De begeleider van de Aanloop kan samen met je meedenken en je een zetje in de goede richting geven.

De Aanloop hoopt een fijne ontmoetingsplaats te worden waarbij elke bezoeker zich gehoord en gezien voelt. Want meedoen gaat niet altijd vanzelf.

De Aanloop in Raamsdonksveer start op:

Woensdag 21 oktober van 9.30 uur-12.30 uur.
Waar: locatie van Trema, Wilhelminalaan 11c, Raamsdonksveer

De Aanloop in Geertruidenberg start op:

Vrijdag 23 oktober van 9.30 uur -12.30 uur.
Waar: locatie Cultureel Centrum de Schattelijn, Vismarkstraat 4a, Geertruidenberg

De Aanlopen zijn iedere week geopend. Je kunt gewoon binnenkomen.

Voor meer informatie of vragen: Dominique Leenders 06-12214842