JOVD: Nederlands veto tegen Turkse toetreding EU

JOVD: Nederlands veto tegen Turkse toetreding EU

Den Haag, 19 oktober 2015 – De JOVD, de jongerenorganisatie van de VVD, roept het kabinet op om een versnelde toetreding van Turkije tot de Europese Unie te vetoën. Duitsland spant zich in voor een dergelijke versnelde toetreding. "Een Turkse toetreding tot de Europese Unie is zeer onwenselijk en moet voorkomen worden", reageert Matthijs van de Burgwal, Landelijk Voorzitter van de JOVD.

“De Turkse regering bewijst keer op keer dat zij lak heeft aan fundamentele mensenrechten en aan Europese waarden,” stelt Van de Burgwal. “Nederland moet haar vetorecht inzetten om de Turkse toetreding te voorkomen.”

JOVD-voorzitter Van de Burgwal rekent op steun van de VVD: "Rutte en Zijlstra kunnen niet wegkijken voor de grootschalige problematiek in Turkije. Dat zou een liberale partij onwaardig zijn. Op het vlak van mensenrechten bestaat er geen compromis.”

De jonge liberalen verzetten zich al langer tegen de toetreding van Turkije tot de Europese Unie. In 2014 werd president Erdogan door de JOVD nog weggezet als “Turkse Poetin”.