Bijeenkomst - van basis tot besluit - Hoe goede inzet van bodem- en ondergronddata leidt tot slimme keuzes.

Nieuwsbericht | 19-10-2015 | 11:16

Dinsdag 27 oktober

Zonder dat u het beseft, maakt u dagelijks gebruik van data en informatie van de ondergrond. Zonder dat u het beseft, laat u echter ook veel kansen liggen. Tijdens deze bijeenkomst ontdekken we samen aan de hand van inhoudelijke discussies en sessies wat er nodig is om de keten van het verzamelen van data tot het nemen van besluiten te versterken en te optimaliseren. Want slimme keuzes maak je vanuit een goede (solide) basis.

Actuele ontwikkelingen

Er gebeurt veel in de ondergrond op dit moment. Zo komt de Omgevingswet eraan (inclusief: de Laan van de Leefomgeving met Informatiehuizen), is de Structuurvisie Ondergrond (STRONG) in de maak en krijgt de Basisregistratie Ondergrond (BRO) steeds meer vorm. Hiermee worden een aantal nieuwe instrumenten ontwikkeld waardoor we onze leefomgeving verder kunnen vormgeven en werken we als overheden samen met anderen aan de basis van een goede informatievoorziening op het gebied van bodem en ondergrond. Daarom willen we graag samen met u nadenken over wat dit betekent, en stilstaan bij de volgende vragen:

* Wat zijn de kansen met betrekking tot het beschikbaar maken van data en informatie?

* Wat betekent dit voor de samenwerking tussen overheden onderling en de samenwerking met derden?

Agenda 2020 - data en informatie

Tijdens deze bijeenkomst streven we ernaar om te komen tot een gezamenlijke agenda op het gebied van data en informatie, op basis van de behoeften en inbreng van deelnemers. Binnen deze agenda ligt de aandacht op waar we aan kunnen werken om het proces van het verzamelen van data tot het nemen van besluiten op basis van goede informatie te optimaliseren. Tevens beogen we hiermee de samenhang en volgtijdelijkheid van de verschillende ontwikkelingen te verduidelijken. Graag horen we van u hoe vervolgacties vorm kunnen krijgen zodat continue informatie-uitwisseling binnen de geformuleerde agendapunten wordt gefaciliteerd.

Doelgroep

Beleidsmedewerkers, ruimtelijke planvormers, adviseurs, project managers.

Aanmelden

U kunt zich tot uiterlijk vrijdag 23 oktober aanmelden door een e-mail te sturen naar joke.de.jong@minienm.nl, onder vermelding van uw naam, functie en organisatie. U ontvangt een bevestiging van uw aanmelding met het programma en een routebeschrijving.

Input van deelnemers

Graag ontvangen we voorafgaand aan de bijeenkomst uw input over mogelijke onderwerpen die op de agenda geplaatst zouden kunnen worden, en of u eventueel bereid bent een ambassadeursrol te vervullen. U kunt deze input sturen naar diede.sterenborg@minienm.nl.

Locatie

Bibliotheektheater, Hoogstraat 110 te Rotterdam.