Nageeye en Choukoud gaan voor Nederlands record in Nijmegen

Persbericht

19 oktober 2015

Nageeye en Choukoud gaan voor Nederlands record in Nijmegen

Nijmegen – De Nederlandse marathontoppers Abdi Nageeye en Khalid Choukoud nemen het tijdens de Scholten Awater Zevenheuvelenloop tegen elkaar op. Nageeye kwalificeerde zich afgelopen weekend voor de Olympische marathon. Khalid Choukoud lukte dit niet en eindigde achter zijn concurrent. Bij de Scholten Awater Zevenheuvelenloop gaan zij op jacht naar het Nederlands record op de 15 kilometer.

Abdi Nageeye

Abdi Nageeye komt naar Nijmegen na zijn succesvolle kwalificatiepoging voor de Olympische marathon. Zijn eindtijd van 2.10.24 uur was naast een persoonlijk record snel genoeg voor een ticket naar Rio de Janeiro. Nageeye gaf direct na de marathon aan zich nog fit te voelen en zal een maand na zijn kwalificatie een poging doen om het Nederlands record op de 15 kilometer op zijn naam te zetten. In 2012 was de zesvoudig Nederlands kampioen al eens de snelste Nederlander in Nijmegen. Bij de komende editie zal hij hiervoor onder andere moeten afrekenen met Khalid Choukoud.

Khalid Choukoud

De Haagse Khalid Choukoud komt voor de tweede keer aan de start in Nijmegen. Vorig jaar miste hij met 43.38 min op slechts 5 seconden het Nederlands record. Choukoud werd al veertien keer Nederlands kampioen, maar wist zich afgelopen weekend niet te plaatsen voor de Olympische marathon. Zijn tijd van 2.11.34 was 34 seconden te langzaam voor kwalificatie. Tijdens de Scholten Awater Zevenheuvelenloop zal hij revanche willen nemen op Abdi Nageeye en daarnaast dit maal wel het Nederlands record op de 15 kilometer willen lopen.

Nederlandse toppers

Naast de twee marathontoppers komen ook nationale topatleten op de lange afstand Jesper van der Wielen en Roy Hoornweg aan de start van de Nijmeegse najaarsklassieker. Voor Van der Wielen is de Scholten Awater Zevenheuvelenloop een thuiswedstrijd waarin hij zich jaarlijks wil laten zien. De 15 kilometer is de eerste grote test sinds hij van trainer veranderde naar de Australische Nic Bideau. Hoornweg werd vorig jaar achter Choukoud en Nageeye derde Nederlander. Ook Patrick Stitzinger, talent Bart van Nunen en Team Zevenheuvelen-atleten Jorrit Cleij en Joeri Wolf komen aan de start op zondag 15 november.

Inschrijven voor de Scholten Awater Zevenheuvelenloop op zondag 15 november kan deze week nog op www.zevenheuvelenloop.nl.

Stichting Zevenheuvelenloop

Postbus 650 6500 AR Nijmegen

(024) 379 23 97

info@zevenheuvelenloop.nl

info@marikenloop.nl

info@stevensloop.nl