Onderhandelingen cao Railinfra mislukt

Donderdag 15 oktober is de onderhandeling voor de nieuwe cao Railinfra mislukt. Na een intensieve onderhandeling met 5 schorsingen en een actie van circa 100 medewerkers uit de railinfra, kwam de werkgever met een eindbod dat niet voldoende is.

De werkgevers boden een cao met een korte looptijd (juli 2014 tot eind februari 2016) met een eenmalige uitkering van onbekende hoogte. Deze cao-periode is volgens de vakbonden te kort om onderwerpen die al jarenlang moeizaam verlopen, zoals arbeidstijden en wijze van beloning, af te ronden.

Wat vinden de vakbonden?

Wij willen een structurele loonsverhoging en een langere looptijd van de cao. Daarnaast willen wij een oplossing voor de versoberde pensioenregeling die per 1 januari 2016 start. Nadrukkelijk en herhaaldelijk hebben wij aangegeven om direct na het afsluiten van de cao met werkgevers constructief in overleg te gaan over de modernisering van de cao. De werkgevers vinden deze toezegging niet voldoende.

Wat betekent dit?

Concreet betekent dit dat we helaas uit zijn onderhandeld en dat we op korte termijn ledenbijeenkomsten gaan plannen om een vervolgtraject te bespreken. Leden worden hier de komende periode over geinformeerd.