In 2017 is Nederland gastheer voor IJSO

IJSO 2017

In december 2017 gastheer is Nederland gastheer voor de 14e International Junior Science Olympiad (IJSO). De IJSO is een kenniswedstrijd op de vakgebieden natuurkunde, scheikunde en biologie met uitstapjes naar techniek en wiskunde voor leerlingen met een maximale leeftijd van 15 jaar uit het voortgezet onderwijs. Uitgeverij Malmberg ondersteunt IJSO door zitting te nemen in de communicatiecommissie, met als eerste taak het produceren van een informatieboekje voor de lancering van IJSO-2017. De lancering vond plaats op 1 oktober in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Malmberg hoopt dat zo veel mogelijk scholen zich inschrijven voor de IJSO-2017 en zo leerlingen enthousiasmeren voor de betavakken.

Lancering IJSO 2017 door Andre Kuipers

In 2017 vindt de Olympiade plaats van zondag 3 december tot en met dinsdag 12 december in Nederland. Zo'n vijftigtal landen nemen er aan deel. Om Nederland goed te profileren tijdens deze internationale wedstrijd is als thema gekozen: Water en Duurzaamheid (Water and Sustainability). De officiele lancering van de IJSO-2017 gebeurde in de Beurs van Berlage door IJSO-ambassadeur Andre Kuipers.

Quote Andre Kuipers: "IJSO maakt het jongeren mogelijk om hun talenten verder te ontwikkelen en persoonlijk te groeien. Daarnaast is het natuurlijk een fantastisch podium om (inter)nationaal meer bekendheid te geven aan beta en techniek."

Samenwerking IJSO 2017 en Malmberg

Malmberg wil belangstelling genereren voor de wedstrijd en samen met de organisatoren de keuze voor beta en techniek breed onder de aandacht brengen binnen de onderbouw van het voortgezet onderwijs. De wedstrijd moet leerlingen bewust maken van de mogelijkheden en kansen die er zijn op dit gebied en resulteren in meer profielkeuzes voor beta en techniek. Malmberg ontwikkelt leermiddelen voor de betavakken en laat leerlingen door middel van lesmethoden als Biologie voor jou, Nova, Sensor en Vita hun talent optimaal benutten. In verschillende methodes worden olympiadevragen opgenomen om leerlingen uit te dagen en te enthousiasmeren voor het vak.